IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan официално представи новия Leaf

Електромобилът ще може да изминава до 378 км с едно зареждане

Nissan официално представи новия Leaf

Най-продаваният електромобил на планетата – Nissan Leaf, официано смени поколенията си. Новата генерация на модела бе представена в Токио, а премиерата пред публика ще се състои след няколко дни на автосалона във Франфурт.

Nissan официално представи новия Leaf

Nissan Leaf 2018, моделна година 2018, е получил изцяло нов дизайн, както и напълно нова трансмисия, подробности за която предстои да бъдат разкрити. От компанията съобщават, че продажбите на електромобила ще стартират до края на годината, като вече е известна цената за САЩ – 29 990 долара. Това е с 690 долара по-малко от сегашото поколение на модела.

Новият Leaf е оборудван с батерия с капацитет 40 кВт/ч, но ще има версия и с акумулатор с 60 кВт/ч. Мощността на електромотора е 150 к.с. и 320 Нм, като според европейските стандарти за електромобили пробегът с едно зареждане ще бъде до 378 км.

Батериите на автомобила ще могат да се зареждат както от стандартната мрежа, така и по-мощна станция. Те са оборудвани със система за бързо зареждане, която осигурява пълнене до 80% за около 40 минути.

От Nissan твърдят, че новият Leaf е оборудван с технологии, непознати за предшественика му. Най-важната от тях е системата ProPILOT, която представлява автономна технология за управление на автомобила. Благодарение на нея, машината ще може да се движи напълно сама при скорост от 30 до 100 км/ч, като ще следи за поддържане на лентата на движеие.

При необходимост системата ще може да се изключва сама, като това ще доведе до пълно спиране на електромобила. Освен това ProPILOT разполага с 12 ултразвукови датчика, които помагат за паркирането на новия Leaf.

Nissan официално представи новия Leaf

Друга нова функция е електронен педал, който влиза в стандартното оборудване на модела. Той позволява на шофьора да ускорява, намалява, спира или задържа автомобила чрез педала на газта. Според представители на Nissan, тази функция е способна да удовлетвори около 90% от потребностите на средностатистическия шофьор.

В оборудването на новия Leaf влизат и редица системи за безопасност и асистенти на водача. Самият автомобил е с 35 мм по-дълъг, с 10 мм по-висок и с 20 мм по-широк, като това е довело до промяна на центъра на тежестта.

Снимки: Nissan
 

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако не се разберат ЕС и Англия, ще преместят и производството на Лийф във Рено Франция, както направиха с Микра-та
  • #19
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде имаш вила на Владо Тричков?
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (в реални условия около 240км,кофти,но факт!) И кое му е кофтито това е почти 2 пъти повече от пробега на предишното поколение и почти 50% повече от този на по-скъпата версия с 30КВТ батерия и то при доста по-добро ускорение не е като да няма разлика според мен продажбите ще се поне ще се удвоят от сегашните средно 50К на година на поне 100К годишно особено ако предложат поне 2 варианта на мощност
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Исках да го копирам ,но не се получава,та продължавам:капацитетът на батерията по стандарта NDEC е 378км,а в реални условия около 240км,кофти,но факт!,а и е всеизвестно ,че нито елколите,нито тея с ДВГ не им изнасят РЕАЛНИТЕ пробег и разход,винаги се разминават с 30-40%
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    "Съществено е увеличен пробегът с едно зареждане на 40-киловатчасовата батерия. Капацитетът
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    "Съществено е увеличен пробегът с едно зареждане на 40-киловатчасовата батерия. Капацитетът
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При 15градуса Ц70км/ч - 9.5квтч/100км90км/ч - 13квтч/100км120км/ч - 18квтч на 100кмС 60ктвч батерия която е по тежка ме съмнява да прекоси 400км лесно.Би ме изкефило ако е икономичен като Hiundai Ioniq
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде Нисан са съобщили за 240 км при 70 км/ч?Дай линк или това ти си го измисли?
  • #12
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    От Нисан съобщават,че реалния пробег е около 240км със средна скорост 70кмч и на път без нагорнища и температура на въздуха 20С,за елче става на тая цена без екстри
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер е!Пробега също е добър. Тръгнеш за Бургас имаш къде да заредиш на Пазарджик, Пловдив има 4 зарядни станции, Ст.Загора, Сливен. Избор голям. Сядаш да хпнеш и да пиеш кафе и батерията заредена 80 % за 40 мин.В северна БГ също не е каквото да няма. Тръгнеш за Варна има на В, Търново и шумен зарядни.Да не говорим, ако живееш на село или имаш някъде вила, а работиш в близкия град колко евтино ще ти бъде. Имаме вила на Владо Тричков на 25 км. от София. Сега ще ми е почти без пари за си ходя.