IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan официално представи новия Leaf

Електромобилът ще може да изминава до 378 км с едно зареждане

Nissan официално представи новия Leaf

Най-продаваният електромобил на планетата – Nissan Leaf, официано смени поколенията си. Новата генерация на модела бе представена в Токио, а премиерата пред публика ще се състои след няколко дни на автосалона във Франфурт.

Nissan официално представи новия Leaf

Nissan Leaf 2018, моделна година 2018, е получил изцяло нов дизайн, както и напълно нова трансмисия, подробности за която предстои да бъдат разкрити. От компанията съобщават, че продажбите на електромобила ще стартират до края на годината, като вече е известна цената за САЩ – 29 990 долара. Това е с 690 долара по-малко от сегашото поколение на модела.

Новият Leaf е оборудван с батерия с капацитет 40 кВт/ч, но ще има версия и с акумулатор с 60 кВт/ч. Мощността на електромотора е 150 к.с. и 320 Нм, като според европейските стандарти за електромобили пробегът с едно зареждане ще бъде до 378 км.

Батериите на автомобила ще могат да се зареждат както от стандартната мрежа, така и по-мощна станция. Те са оборудвани със система за бързо зареждане, която осигурява пълнене до 80% за около 40 минути.

От Nissan твърдят, че новият Leaf е оборудван с технологии, непознати за предшественика му. Най-важната от тях е системата ProPILOT, която представлява автономна технология за управление на автомобила. Благодарение на нея, машината ще може да се движи напълно сама при скорост от 30 до 100 км/ч, като ще следи за поддържане на лентата на движеие.

При необходимост системата ще може да се изключва сама, като това ще доведе до пълно спиране на електромобила. Освен това ProPILOT разполага с 12 ултразвукови датчика, които помагат за паркирането на новия Leaf.

Nissan официално представи новия Leaf

Друга нова функция е електронен педал, който влиза в стандартното оборудване на модела. Той позволява на шофьора да ускорява, намалява, спира или задържа автомобила чрез педала на газта. Според представители на Nissan, тази функция е способна да удовлетвори около 90% от потребностите на средностатистическия шофьор.

В оборудването на новия Leaf влизат и редица системи за безопасност и асистенти на водача. Самият автомобил е с 35 мм по-дълъг, с 10 мм по-висок и с 20 мм по-широк, като това е довело до промяна на центъра на тежестта.

Снимки: Nissan
 

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Автономните автомобили щяха да са сучер ако не бяха толкова СКУЧНИ!Надявам се в бъдеще да не изчезнат и да не бъдат забранени автомобилите за "ръчно" шофиране.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Фабрика ( преди 6 години )
    За Европа Leaf се прави във фабриката в Sunderland, Великобритяния. То затова в момента е най-разпространения ел. модел на нашия континент. А вече и втора ръка се намира доста изгодно. Въпросът е как ще се споразумеят ЕС и британците за митата и прочее след Брекзит, че там пада едно надиграване... а много пари и интереси за замесени.
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на тях 2ен пробег реално е 250км според Нисан но стария имаше 130 до 170км с по-голямата батерия,40 коня повече значи 8-9сек до 100 а стария беше 10-11 до 100, височината от 156см и дължината 4 и 48 мисля са най-големи за класа като цяло доста се приближава до конКурентите с ДВГ а ако с по-голямата батерия има опция и за по-мощен мотор ще вземат много клиенти от Тесла и горещите хечбеци
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    до: ДОКО ( преди 6 години )
    Когато видим Троше на цената на Шкода без излишните екстри, лайсни и имитации!
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    ДОКО ( преди 6 години )
    КОГА ЩЕ ВИДИМ САНДЕРО СЪС СЪЩАТА ТЕХНОЛОГИЯ БЕЗ ИЗЛИШНИТЕ ЕКСТРИ ЗА 12=13 Х ЕВРО САМО ГЛЕДАТЕ КАК ДА СКУБЕТЕ ПАРИ
  • #5
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Цената за САЩ е супер, но за гАйРопа нали знаете, че тук политиците обичат електоралните единици и ги товарят, товарят, товарят с данъци, акцизи и такси и цената ще е мамата си трака.Уж за климата се борят за чистота на въздуха и т.н., а не разрешават да се внасят без мита екологични японски хибриди и електромобили да не би случайно някой да им развали бизнеса.Хубавото на нисанската електричка е, че са и оправили визията и в момента прилича на кола, цената е паднала, а пробега увеличенСупер!
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Реално с тази батерия ще е около 280- 290 км, а с 60кв, над 400. Може би към 420-430 км. При внимателно шофиране и повече. Доста добре.
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    рветеер ( преди 6 години )
    Цената е идеална, ама ме интересува истинския пробег, щото с реално може да се окажат 200 км, което не ме кефи.
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Напомня стилистиката на Honda. Изглежда много по-добре.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ооо, вече е много по-красив