IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Viper не успя и от втория път на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Пилотите счупиха и двете коли по време на опитите за рекорд

Dodge Viper не успя и от втория път на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Опитите за поставяне на рекорд на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургринг” с Dodge Viper ACR, който пристигна на трасето благодарение на пари, събрани от феновете, се провалиха. Както съобщава изданието Road & Track, суперколата не успя да слезе под 7 минути, като в крайна сметка и двете машини бяха счупени.

Dodge Viper не успя и от втория път на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

През юли първият автомобил записа време 7 минути и 3,45 секунди, като бе управляван от Доминик Фарнбахер – пилот с голям опит на такива трасета, благодарение на участието си в „24 часа на Льо Ман” и „24 часа на Дайтона”.

След него зад волана седна Люк Щтолц, който обаче спука предна гума малко след началото на обиколката. Пилотът успя да удържи колата и да я върне в бокса, където гумите бяха сменени. При новото излизане на пистата се повреди диференциалът и опитът за рекорд пропадна.

Dodge Viper не успя и от втория път на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Екипът не се отказа и изкара втория автомобил, който бе управляван от Ланс Арнолд. Още в първата си обиколка той даде най-доброто време за модела – 7 минути и 1,3 секунди, но при втората спука гума при скорост от 250 км/ч и излетя от трасето. Колата пострада сериозно, но пилотът се отърва без наранявания.



Опитът за поставяне на рекорд на Северната дъга бе начинът, по който феновете се сбогуваха със суперколата. Нейното производство беше спряно в средата на август. А най-доброто постижение на „Нюрбургринг” си остава времето на McLaren P1 LM – 6 минути и 43,22 секунди.

Снимки и видео: Dodge, YouTube

Тагове: dodge viper
0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Ей тва е се казва прецакване с гумите. А те са много важен фактор на пистата!
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Моля безмозъчните да проумеят най-накрая, че рекордът на 918 беше поставен преди ремонта на пистата!!!
  • #4
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Учудвам се, че в България има все още толкова технически неграмотни хора, визирам "е46", примерно. Ако съдя по прякора му, явно е фен на БМВ е46, което от своя страна е ужасно трошлива кола, в пъти по-калпава от който и да е Вайпър. Ама...акъл море. :)
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не съм се и надявал...
  • #2
    30 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нито са грози нито бракми Вайпара даде с 3 секунди по слабо време от 918 хипер кола която струва близо милион срещу кола която 120к $ без бюджет на автопроизводител ръчни скорости задно предаване.
  • #1
    12 rate up comment 34 rate down comment
    e46 ( преди 6 години )
    Аре да изчезва ше я и в американската грозна и чуплива бракма.