IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel увеличи загубите си през второто тримесечие

Компанията вече е на минус с 250 млн. долара

Opel увеличи загубите си през второто тримесечие

Компанията Opel, която General Motors продаде на PSA Group, е увеличила загубите си през второто тримесечие на годината до 250 млн. щатски долара, съобщава изданието Automobilwoche, като се позовава на свои източници.

Opel увеличи загубите си през второто тримесечие

Според информацията, германският производител губи по около 4 млн. евро във всеки работен ден. От Opel отказват да коментират изнесените данни. За сравнение, загубите на компанията през първото тримесечие на годината бяха около 210 млн. долара. Още през май изпълнителният директор на PSA - Карлос Таварес, публично обяви, че минусът до края на годината при Opel ще бъде още по-голям.

Резултатите на компанията през последните 16 години са отрицателни най-вече, защото се наложи тя да харчи по над 1 млрд. годишно за научно-изследователска и развойна дейност, за да може да поддържа гама от малки и компактни автомобили, оттговарящи на екологичните стандарти в Европа. Те се различават значително от моделите, които доскорошният собственик на марката - конзцернът GM, предлага в Америка и Китай.

Още при закупуването на Opel Таварес заяви, че PSA Group ще прехвърли своите платформи на германския производител, тъй като това е основна крачка за увеличаване на икономиите и на ефективността на двете компании. Французите искат новата им марка да излезе на печалба най-късно през 2020 г. Представители на профсъюзите на работниците от автомобилната индустрия в Германия обаче се притесняват, че това ще стане с масови съкращения на служители на компанията.

Снимка: Opel

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    В стопанската история винаги намеци за тъмни моменти при влизането на ГМ 1929. Имало скрити моменти и двустранно разочарование. Сегашни проблеми програмирани и отразени цената. Не страдайте!Иде оптимизиране развой, платформи, работни места. Развоен институт Рюселхайм ще иде май фира, няма как. Но няма веднага, да не дразнят гер профсъюзи и политици. Жалко, сега Корса, Астра, Инсигния приемливо отнош кола/цена. Не съм сигурен др германски коли, техните цени и актуални проблеми са сериозни.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала на Opel! Кефят ме! Все по-добри новини идват от тях.