IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компания от Хонконг обяви, че е изпреварила Tesla

Thunder Power обаче още е далеч от серийното производство

Компания от Хонконг обяви, че е изпреварила Tesla

Слабо познатата компания за електромобили от Хонконг, носеща гръмкото име Thunder Power обяви, че вече притежава технологично предимство спрямо всички свои съперници, включително и Tesla. Забележете, че няма производител на електромобили, без значение колко е голям или развит, който да не се сравнява с Tesla. Което е показателно за значението на компанията на Илон Мъск.

Компания от Хонконг обяви, че е изпреварила Tesla

Thunder Power показа преди почти две години концептуален електромобил във Франкфурт, обяви, че е подала заявки за 350 патента в САЩ и Китай, където всъщност се крие технологичното предимство, но за момента не успява да го реализира на пазара. Според плановете на Thunder Power компанията трябваше да стъпи на пазара в Европа през 2017 г., през 2018 – в Китай, а след това и в САЩ.

Компания от Хонконг обяви, че е изпреварила Tesla

А електромобилът на компанията ще получи батерии с капацитет 125 кВт/ч, което е впечатляващо и ще има пробег с едно зареждане от над 650 км – това вече не е новина сред най-амбициозните производители на електрически коли. Ускорението на електромобила от 0 до 100 км/ч ще става за по-малко от 5 секунди, а топ версията на модела ще е с мощонст 320 кВт/ч.

Компанията вече е получила положителен отговор на 70 от своите заявки за патенти, като сред тях е и най-важният – модулно шаси за електромобили.

Следващата крачка на Thunder Power ще е произведе 20 тестови електромобила, които ще бъдат тествани при най-сурови атмосферни условия преди да се стигне до серийното производство. Самото производство трябва да започне през третото тримесечие на 2018 година, като серийната версия на електромобила на Thunder Power, който е създаден от „екип италиански дизайнери”, ще дебютира след броени дни във Франкфурт.

Цената на лимузината ще стартира от 73 300 долара преди прилагането на държавните отстъпки и данъчни облекчения. Заводът за производството на електромобилите е инвестиция на компанията в размер на 1,1 млрд. долара.

Снимки: Thunder Power

Тагове: tesla thunder power
0 от 500