IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри моторите на конкурента на BMW 3-Series

За Genesis G70 са предвидени двигателите на Kia Stinger

Hyundai разкри моторите на конкурента на BMW 3-Series

Премимум-марката Genesis, която принадлежи на Hyundai, разкри подробности за своя трети модел – G70, и публикува негово изображение.

Hyundai разкри моторите на конкурента на BMW 3-Series

Бъдещият конкурент на BMW 3-Series ще бъде оборудван с двигателите, които получи неговият „роднина” – лифтбекът Kia Stinger. Това са два бензинови турбомотора – 3,3-литров V6 и 2,0-литров с 4 цилиндъра. Третият агрегат е 2,2-литров дизел.

Засега мощността на двигателите не се съобщава, но от Genesis уточниха, че топ-версията на седана с 3,3-литров V6 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди. Това е с 0,2 секунди по-бързо от постижението на Kia Stinger. Максималната скорост на G70 с този мотор ще е 270 км/ч.

При Stinger 3,3-литровият агрегат развива 370 к.с., а 2,0-литровият – 255 к.с. Мощността на дизеловия двигател е 202 к.с., като при всички версии на Kia се разчита на 8-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването е или задно, или към четирите колела.

В оборудването на Genesis  G70 влизат 9 въздушни възглавници, „активен преден капак”, който се повдига при удар с пешеходец и така намалява риска от травми при пострадалия, както и редица електронни системи за безопасност и асистенти на водача.

Цените на третия модел на луксозната марка на Hyundai стартират от 28 080 евро, а като главни конкуренти, освен BMW 3-Series, корейците определят  Mercedes-Benz C-Class и Audi A4.

Снимка: Hyundai
 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бмв 5 ( преди 6 години )
    Все модел вървят все по нагоре. Това ще направиха голям спортен седан със задно ми харесва. Все още дизайна ми е малко китайски но ако продължават все така следващия модел може и да стане конглокент на 3те големи немски марки. Не е лошо да има конглокенция, защото немците са в картел и яко доят. Ако оправят дизайна да стане по-европейски(немски) бих си купил киа или хюндай.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз не съм фен на корейците, но не се и пресмивам(имам Октавия). Те са 5-ия производител в света. От тройката, БМВ, Мерц или Ауди, никой не е пред тях. Намерила са ниша. Купуват ги защото са по-евтини и по-надеждни, според класациите. Може би защото от скоро и електрониката е тяхна, не на Бош. Направиха фирма само за това, единствените. Уважавам ги и за нещо, което Премиум тройката не умее: сами си правят автоматичните скоростни кутии. Те са една от трите фирми, които успяват(Ford, GM и Hyundai).
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мустакатия от Мерцедес се оплаква, че Хюндай им вземали клиентите. Не се чува някой да се смее от БМВ.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ТапаГ ( преди 6 години )
    Хюндай се конглокират с ФауВе, а Генезис ги готвят за премиум сегмента, по японския пример.
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ... и им показаха как се правят коли. Най- качествената марка в САЩ за 2017- Genesis, най- доволни в Германия за 2017- i30. Туше, ***!
  • #2
    11 rate up comment 9 rate down comment
    !? ( преди 6 години )
    ВИДЯЛА ЖАБАТА, ЧЕ ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ...
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Hyundai i40 е в същата категория, но с много по-скромни двигатели..