IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън и Ботас покориха "Монца"

Двойна победа за Mercedes, Люис поведе в шампионата

Хамилтън и Ботас покориха

Люис Хамилтън и Валтери Ботас записаха двойна победа за Mercedes в Гран при на Италия на „Монца” и британецът поведе в битката за световната титла с 3 точки аванс пред звездата на Ferrari Себастиан Фетел, който остана трети в днешното състезание.

Хамилтън и Ботас покориха

Хамилтън беше начело от старта до финала, а Ботас, който тръгна 4-и, много бързо успя да изпревари Ланс Строл с Williams и Естебан Окон с Force India, за да излезе на втората позиция, въпреки че в първата обиколка беше изпреварен от Кими Райконен с другата кола на Скудерията, но успя да си върне 4-ата позиция.

С тази победа Хамилтън за първи път този сезон повежда в класирането в световния шампионат, а Фетел спаси третото място в последните обиколки, когато беше сериозно атакуван от Дениъл Рикардо с Red Bull. Триумфът на Mercedes на „Монца” не успя да развали настроението на десетките хиляди тифози по трибуните, които ентусиазирано приветстваха пилотите на подиума и избухнаха в аплодисменти при появата на Фетел.

Хамилтън и Ботас покориха

Себ завърши на над половин минута зад Хамилтън, като натрупа това изоставане за 53 обиколки на най-бързата писта в календара. Пети остана Райконен, който загуби битката за 4-ото място срещу Рикардо, въпреки че австралиецът стартира едва 16-и.

Другият пилот на Red Bull Макс Верстапен завърши 10-и, тъй като още в началото се наложи да спира в бокса заради спукана предна дясна гума и за нов нос, след като се удари с Фелипе Маса в първия завой. Холандецът все пак може да бъде наказан, тъй като се удари и с Кевин Магнусен, но стюардите отложиха за по-късно решението си за този инцидент.

След Гран при на Италия Хамилтън има 238 точки, Фетел е втори с 235, а Ботас е трети с 197 точки.

Класиране в Гран при на Италия:
1. Люис Хамилтън, Mercedes 1:15.32,312 ч.
2. Валтери Ботас, Mercedes +4,471 сек
3. Себастиан Фетел, Ferrari +36,317 сек
4. Дениъл Рикардо, Red Bull +40,335 сек
5. Кими Райконен, Ferrari +60,082 сек
6. Естебан Окон, Force India +71,528 сек
7. Ланс Строл, Williams +74,156 сек
8. Фелипе Маса, Williams +74,834 сек
9. Серхио Перес, Force India +75,276 сек
10. Макс Верстапен, Red Bull + 1 об и др.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Двойна победа за Мерцедес,а великия някога отбор на Макларън продължава да се гърчи в агония заради некадърниците от Хонда.