IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън доминира в дъжда на "Монца"

Провал за Ferrari в квалификацията за Гран при на Италия

Хамилтън доминира в дъжда на

Люис Хамилтън оглави класацията за най-много първи места на старта във Формула 1, след като днес спечели квалификацията за Гран при на Италия на „Монца” и вече има 69 полпозишъна. До днес Люис делеше първото място в легендата Михаел Шумахер, с по 68 спечелени квалификации.

Хамилтън доминира в дъжда на

Квалификацията на „Монца” днес беше прекъсната още в началото заради силен дъжд и катастрофата на Ромен Грожан, който се удари на стартфиналната права секунди, след като записа трето време.

Над 2 часа и половина директорът на състезанията във Формула 1 Чарли Уайтинг изчакваше подобрение на времето, като периодично на трасето излизаше колата на сигурността, за да провери какво е състоянието на пистата. Едва когато дъждът спря и трасето започна да изсъхва пилотите се върнаха на пистата.

Но в последните минути на третата част на квалификацията отново заваля и това принуди отборите да се откажат от гумите интермедия за сметка на тези за напълно мокра писта. Хамилтън беше последен на пистата от пилотите, започнали бърза обиколка в последните секунди на сесията и финишира с време 1.35,554 минути, със секунда и две десети по-бърз от Макс Верстапен с Red Bull, който завърши втори.

Другият пилот на Red Bull Дениъл Рикардо остана трети, но двамата имат наказания и ще бъдат преместени назад на стартовата решетка. Така канадският тийнейджър на Williams Ланс Строл, който завърши 4-и в квалификацията, ще стартира за първи път в кариерата си от първа редица.

Дъждът в края на квалификацията се оказа проблем за двамата пилоти на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен, които имаха надежди да се борят за полпозишъна и място на първа редица. Райконен остана 7-и, а Фетел – осми, като и двамата имаха проблеми със сцеплението при последните си опити.

Класиране в квалификацията за Гран при на Италия:

1. Люис Хамилтън, Mercedes 1.35,554 мин
2. Макс Верстапен, Red Bull 1.36,702
3. Дениъл Рикардо, Red Bull 1.36,841
4. Ланс Строл, Williams 1.37,032
5. Естебан Окон, Force India 1.37,719
6. Валтери Ботас, Mercedes 1.37,833
7. Кими Райконен, Ferrari 1.37,987
8. Себастиан Фетел, Ferrari 1.38,064
9. Фелипе Маса, Williams 1.38,251
10. Щофел Вандоорн, McLaren 1.39,157 и др.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Да не се сърдят итал феновете ама Ферари имаха успехи когато начело беше французина Жан Тод англичанина Рос Браун и германеца Михаел Шумахер!От тогава насам са гола вода а и преди това бяха!