IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC40 въвежда нови стандарти за безопасност

Малкият кросоувър ще получи най-доброто от системите на батковците си

Volvo XC40 въвежда нови стандарти за безопасност

Асоциацията EURO NCAP, следяща за безопасността на автомобилите, ще трябва да въведе нови стандарти след излизането на новото Volvo XC40, тъй като шведите обещават, че това ще е най-безопасният кросоувър на планетата в своя клас.

Volvo XC 40 въвежда нови стандарти за безопасност

Създателите на всъдехода са категорични, че са изпълнили поставената им цел и са успели да адаптират системите за безопасност на по-големите си модели XC60 и XC90 към новия си автомобил. Инженерите на шведския производител са се справили със задачата си, независимо от факт, че XC40 е построен на изцяло нова платформа.

За най-малкия всъдеход на Volvo ще се предлага цял пакет от системи за безопасност под името City Safety, който на някои от пазарите ще влиза в базовото оборудване на модела. Благодарение на него автомобилът ще може да предугажда възможността от сблъсък с друго превозно средство далеч по-рано и съответно да се намесва активно в решаване на ситуацията.

Volvo XC 40 въвежда нови стандарти за безопасност

"С XC40 се опитваме да намалим натиска върху шофьора. Нашите системи за сигурност и асистенти на водача ще неутрализират евентуални инциденти на пътя, а возещите се в автомобила ще могат да се отпуснат и да се насладят на пътуването си в градски условия”, коментира вицепрезидентът на центъра по безопасност на Volvo – Малин Екхолм.

Излизането на новия модел е поредната крачка, която скандинавците правят към главната си цел – снижаване до минимум на възможността за нараняване на пътниците в автомобили Volvo при аварии. Идеята е през 2020 г. да няма нито един смъртен случай с човек, возещ се в автомобил на марката.

Volvo XC 40 въвежда нови стандарти за безопасност

За бъдещото Vovo XC40 се знае, че е изградено на новото модулното шаси CMA (Compact Modular Architecture). Техническите данни засега остават тайна, но по предварителни данни моделът ще получи 3-и и 4-цилиндрови турбомотори с мощност 150-240 к.с., както и хибридна версия. Премиерата на модела, чиито основни съперници на пазара ще бъдат Audi Q3, BMW X1 и Mercedes-Benz GLA, ще се състои до края на месеца.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo xc40
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    те сегашните не спират пред тир а новите щели да спират пред пешеходци или други ппс приказки на пияни шведи в селската кръчма след загубата от българия