IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ключът от DS става карта за плащане

С него ще може да се пазарува до 32 евро

Ключът от DS става карта за плащане

Компанията DS, която е част от френската група PSA Peugeot Citroen, превърна ключа за един от моделите си в карта за разплащане. Услугата важи само за модела DS 3 в ниво на оборудване Connected Chic, съобщава Autocar.

Ключът от DS става карта за плащане

Чипът, поставен в ключа, е свързан с банковата сметка на собственика на автомобила, като плащането е безконтактно. Максималната дума за подобни операции е 30 паунда или 32 евро, съобщават от компанията.

Подобна технология BMW представи още през 2008 г. Тя работи на същия принцип - за заплащане на съответната покупка или услуга е нужно единствено да се приближи ключа на автомобила към терминала.

Още един производител - Jaguar, ще направи сериозна стъпка в тази посока. В инфотейнмънт-система на кросоувъра E-Pace предстои да бъде добавена услуга, която ще улесни собствениците на автомобила. Тя ще позволява безкасово плащане на горивото, зареждано от една от големите вериги бензиностанции в Европа.

Снимка: DS
 

Тагове: ds3
0 от 500