IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Валентино Роси е в болница със счупен крак

Легендата на MotoGP паднал от кросов мотор

Валентино Роси е в болница със счупен крак

Легендата на MotoGP Валентино Роси е в болница със счупен крак след тежко падане с кросов мотор. Това потвърди бащата на 9-кратния световен шампион, както и тимът му Yamaha.

Валентино Роси е в болница със счупен крак

Инцидентът е станал вчера, Роси е бил приет болница, а след поставяне на окончателната диагноза, пилотът е бил преместен в болница в Анкона, където през нощта счупеният му крак е бил опериран. Бащата на Роси обясни тази сутрин, че пораженията са били сериозни, тъй като се е наложило лекарите да режат ботуша на Вале, за да прегледат крака му.

Пострадал е десният крак на Валентино - същият, който пострада сериозно по време на падането с висока скорост на пилота по време на тестове на „Мугело” през 2010 г.

Валентино Роси е в болница със счупен крак

„Операцията мина добре. Тази сутрин, след като се събудих, вече се чувствах по-добре – се казва в специално изявление на Валентино, разпространено днес до медиите. – Искам да благодаря на лекаря, който ме оперира – доктор Рафаеле Паскарела и на колегите му от болницата „Оспедали Риунити” в Анкона.”

Роси е получил метален пирон в крака, а от болницата заявиха, че операцията е минала без усложнения. В италианските медии се предполага, че Роси ще отсъства поне 40 дни, а следващият старт от сезона в MotoGP е следващият уикенд на пистата „Мизано”.

Това е втори мотокрос инцидент за Роси тази година, като през май получи контузия на гръдния кош, отново при падане.

Тагове: motogp
0 от 500