IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пицата вече ще идва с кола без шофьор

Ford тества автономни автомобили в Мичиган

Пицата вече ще идва с кола без шофьор

От утре някои от любителите на пица в Ан Арбър, Мичиган ще получават доставките си с помощта на автономен Ford Fusion Hybrid. Така накратко изглежда новата програма за изпитания на автономни автомобили на Ford, в която участва и веригата пицарии Domino’s.

Пицата ще идва с кола без шофьор

Автомобилният гигант планира да започне серийно производство на автономни модели от 2021 г. и Ан Арбър става поредното населено място, където ще се тестват тези коли. Естествено, във всеки автомобил ще пътува по един инженер на Ford, за да се намали риска от инциденти, а доставките са за търсачите на по-силни усещания.

Пицата ще идва с кола без шофьор

Клиентът трябва да си изтегли специално приложение, чрез което да може да следи маршрута на пицата, като и чрез него получава специален код, когато колата пристигне пред дома му. С този код се отваря вратата на автомобила, както и контейнера, в който пътува пицата.

Точно това, че клиентът трябва да излезе от дома си и да отиде до автономния автомобил, за да получи пицата си е основното притеснение на Domino’s при този експеримент.

„При разнасянето на пици най-трудни са последните 15 метра – обясни президентът на Domino’s Ръсъл Уайнър. – Не знаем дали на клиентите ще им хареса да ходят до колата, при условие, че обикновено доставяме пиците на прага им. Що се отнася до автономните коли на Ford, нямам никакво притеснение за тях.”

В експеримента ще участват автономни Ford Fusion Hybrid, като в Европа този модел се предлага като Mondeo Hybrid.

Снимки: Ford

Тагове: ford domino
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Знае ли човек. Може пък утре да измислят вариант колите наистина да доставят пицата до вратата. Па макар и да е с еднократно отчаяно действие. Вместо да ги научат тия американски тюфлеци да не си плуят по диванчетата и да се тъпчат с полуфабрикати, ами да излязат малко на въздух, те се чудят какъв нов сланинест пирон да им забодат в ковчезите.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От утре някои от любителите на пица в Ан Арбър, Мичиган НЯМА ДА получават доставките......
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Джиджо ( преди 6 години )
    Дано да не спира на светофари, че пица до вас няма да стигне, повярвайте ми!!! Само след тези коли ще карам, и ще има безплатна пица :))