IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

БТР провери здравината на Skoda Yeti (ВИДЕО)

Занасяне в обикновен завой едва не доведе до трагедия в Русия

БТР провери здравината на Skoda Yeti (ВИДЕО)

Тежките бронирани машини би трябвало да бъдат устойчиви на пътя, но явно това не винаги се случва. Доказателство е инцидент в Рязан (Русия), където БТР на местната въздушно-десантна дивизия се удари в преминаваща Skoda Yeti.

БТР провери здравината на Skoda Yeti (ВИДЕО)

Катастрофата беше заснета от видеорегистратора на движещ се по-назад автомобил. На записа се вижда, че правилата за придвижване на военни колони са спазени – едно платно на пътя е блокирано, за да може тежките машини да се включат в двулентовия път.

Явно обаче водачът на един от БТР-ите надценява способностите си, неговата машина занася и се удря в преминаващия лек автомобил. Въздушните възглавници в кросоувъра са сработили, но лявата страна на колата е сериозно пострадала. За щастие, шофьорът и неговата спътница не са пострадали.

„Всичко стана за секунди. Когато видях, че БТР-ът ще ни удари, се опитах да избягам надвясно, но мястото не беше достатъчно. Просто нямаше какво да направя. Беше доста страшно”, коментира шофьорът на пострадалата кола.



Военната машина е управлявана от 19-годишен войник. Проблемът в случая е, че БТР-ът, като и останалите машини на Министерството на отбраната не са застраховани по стандартните правила и не е ясно как ще бъде компенсиран собственика на „Шкодата”.

Снимка и видео: YouTube

 

Тагове: skoda yeti
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това не е БТР.Това е БМД-бойна машина на десанта.Пригодена е за спускане от самолет и за амфибия.В град *** се намира военното училище на руските ВДВ.Нормално е там да има много военна техника и тя да се движи по обществените пътища.Хората имат армия и техника и правят учения,не са като нас,пикливите натовци с 2 танка,3 самолета и един хеликоптер,защото другия катастрофира в единствената ни фрегата.
  • #9
    4 rate up comment 6 rate down comment
    miko ( преди 6 години )
    Компенсации в Русия?Вие чувате ли се!Там човешки права няма!
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    извод ( преди 6 години )
    Господ като е раздавал ум чакал военните на един мостно те взели, че форсирали реката ...
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Гъзер Азеров ( преди 6 години )
    Пуснах пост с 4-5 линка за СЪЩОТО придвижване на военна техника, в т.ч. и на танкове на НАТО и САЩ по обществените пътища, но модераста ги изтри!Влезте в тубата и може да видите поне 100 такива клипа от САЩ, Германия, Англия - дори в Лондон, и т.н. и т.н.
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Азер Гъзаев ( преди 6 години )
    Само руски *** като путин може да кара така на обществен път...направо го изсили докрай с газ....ням такива *** като руските алкаши
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Ако е БТР е бил на платформата на танк Армата, значи не е учудващо. Връщат се от Ден Павредъй.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Последно БТР или МТЛБ е на снимката. По мое време в казармата БТР именувахме 4 осна 8 колесна машина, която возеше хора или беше свързочна. А верижното си го наричахме МТЛБ или Многоцелевой тягач лгкий бронированный или Бронирана Машина на Пехотата БМП.
  • #3
    16 rate up comment 10 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Колегата по-долу е прав: само в Рашастан можеш да видиш всякаква бронетехника на пътя на собствен ход, нископрелитащи изстребители, хеликоптери и какво ли още не.В нормалните държави, ако не е на гуми се качва на нещо на гуми или на влак, точно защото това не е цивилно МПС.
  • #2
    23 rate up comment 13 rate down comment
    Ветко ( преди 6 години )
    Само в тая алкохолна република, пияндета се разкарват с БТР-и по улиците, никъде другаде по света не можете да видите такова нещо .... освен ако не е държава във война, или друга комунистически-тоталитаризиана република!!!
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо й няма на Шкодата.Шкодата пали по-тудно от руски трактор на северният полюс в лапите на бяла мечка,те тука едно леко "рамо" са подпряли.