IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индия удари сериозно луксозните автомобили

Очаква се продажбите на марки като BMW, Mercedes и Audi да спаднат

Индия удари сериозно луксозните автомобили

Индийското правителство одобри въвеждането на максимални данъци върху големите луксозни автомобили, в това число и SUV-моделите. Финансовият министър Арун Жайтли заяви, че специална комисия от държавни служители ще прецени кога новите налози ще влязат в сила, съобщава Reuters.

Индия удари сериозни луксозните автомобили

Очаква се въвеждането на новите данъци да се отрази сериозно върху продажбите на компании като Mercedes-Benz, BMW Group, Audi, Volvo and Jaguar Land Rover. Таксите са част от новия национален налог върху стоките, който бе въведен през миналия месец и има за цел да осъществи първата данъчна реформа в Индия от 70 години насам.

Според новия правилник, продажбата на автомобил вече ще се облага с между 18 и 28%, но за някои модели ще се начисляват допълнителни 15%. Досега таксата беше 15%, което означава, че производителите, най-вече на луксозни модели, ще бъдат принудени да вдигнат цените, за да запазят печалбата си.

"Новата наредба е приета, но все още не е влязла в сила. Последната дума ще има специална комисия от държавни и общински служители, които ще преценят дали да бъде наложено максимално увеличение и за кои точно стоки ще се отнася то", коментира министър Жайтли.

Снимка: Mercedes-Benz India

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Боко де си!? ( преди 6 години )
    Братята индийци действат, а ти спиш! И помни - в БГ-то колата е лукс, а не необходимост, както казваше твоят патрон Тодор Живков.Твой: Дж.Сорос