IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

Безгранични възможности за персонализация, още по-мощен W12 двигател и неизвестна цена

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

Bentley разкри детайли около дългоочаквания си нов модел Continental GT, малко преди същият да бъде представен на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Най-важното, което трябва да знаем за новата генерация на Continental GT е, че тя разполага с 6.0-литров W12 двигател, който е бил модифициран и вече разполага с мощност от 626 к.с. и 897 Нм максимален въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч е 3.7 секунди, а максималната скорост достига впечатляващите 333 км/ч. Задвижването продължава да се осигурява от четирите колела, а мощността достига до тях посредством 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, което е новост за модела.

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

Комбинирайки последното от света на технологиите с традиционните пропорции на Continental GT, от Bentley са постигнали нещо, с което истински се гордеят. Изпълнителният директор на компанията Волфганг Дюрхаймер описва новия автомобил като апогей на британския автомобилен дизайн и инженерна мисъл. Доказателство за това са луксозните дървени фурнири в интериора, гигантския 12.3-инчов сензорен дисплей и класическите три аналогови уреда, които осигуряват на шофьора най-важната информация за състоянието на автомобила и неговата динамика.

Модификации по двигателя

Благодарение на новата 48-волтова хибридна система, разработена от компанията-майка Volkswagen, новият Continental GT разполага със старт/стоп функция, технология за поддържане на скорост само с електричество на магистрала, както и система за деактивация на част от цилиндрите. Всичко това, заедно с новата 8-степенна автоматична трансмисия, води до реализирането на среден разход от 12.2 л/100 км спрямо 14.2 л/100 км при стария модел. Вредните емисии са в рамките на 278 г/км, като с тях Bentley отбелязват 16% намаление спрямо предишния Continental GT. Освен по-чиста, колата е станала и по-толерантна към звуковите предпочитания на собственика си, тъй като вече разполага с електронни клапани за регулиране на звука от изпускателната система.

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

От компанитяа са разработили и нова активна система за задвижване на четирите колела, която замества традиционното 4х4 задвижване на бентли, работещо в съотношение 60/40 в полза на задния мост. Вместо това, новата технология следи постоянно условията и изпраща мощност на тези колела, които в конкретния момент имат най-голяма нужда от нея, за да се постигне най-добро сцепление и най-бързо ускорение.

Кормилната уредба вече има електрически усилвател с променливо предавателно число, което според Bentley осигурява по-добра обратна връзка и същевременно неутрализира някои от несъвършенствата на пътя.

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

Новото въздушно окачване се захранва от 48-волтовата електрическа система на колата и с него Bentley са се постарали да оразличат различните режими на поведение на окачването. Амортисьорите са с електронно регулиране, което също помага за постигането на комфорт и стабилност, а в допълнение от Bentley са се опитали да намалят до минимум неокаченото тегло, разработвайки олекотени алуминиеви мостове.

Предните спирачни дискове са пораснали с 15 милиметра спрямо тези на предишното поколение и вече достигат 420 мм в диаметър.

Безгранични възможности

Когато става въпрос за външния вид и усещането от автомобила, от Bentley уверяват, че опциите за персонализация на новия Continental GT са на практика безкрайни. Стандартните опции включват 17 екстериорни разцветки, а нюансите в поръчковите изпълнения достигат 70. Има цели 15 варианта за мокет, 8 ръчно изработени фурнира за таблото, както и 4 специални двукомпонентни фурнира за по-претенциозните. Кожената тапицерия има 15 разновидности, а пълният списък с допълнителното оборудване е меко казано дълъг.

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

Стандартно автомобилът пристига с 21-инчови джанти, като 22-инчовите колела се предлагат срещу доплащане. Има и два основни пакета от технологични джаджи – единият е предвиден за клиентите, които прекарват повече време в градски условия, а другият е за тези, които възнамеряват да пътуват на дълги разстояния. В първия случай в спецификация City ще можете да се възползвате от безконтактно отваряне на багажника, система за предупреждение за пешеходци, технология за разпознаване на знаци, аварийно спиране в градски условия, както и система от камери за изграждане на 360-градусова картина около колата. Спецификацията Touring пък включва адаптивен круз контрол с асистент за автоматично придвижване в задръстване, система за следене на пътната лента за движение, централен head-up дисплей, технология за нощно виждане и система, която подготвя спирачките, когато усети наближаваща нужда от аварийно спиране.

Новото Bentley Continental GT се появи в целия си блясък (ВИДЕО)

Дълги изпитания

От Bentley казват, че новият Continental GT е преминал през серия изтощителни тестове по време на своята разработка. Автомобилът е бил обстойно тестван в полярни области на студено, преминал е през горещите пустини на Америка, а неговата издръжливост е била тествана в Южна Африка, Близкия Изток, Китай и Европа. Общо от компанията твърдят, че са навъртяли 1 милион километра 





Тагове: bentley continental gt v12
0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Дуй Колеленца ( преди 6 години )
    Най-накрая смениха лоста на скоростите с такъв подобаващ на марка като Бентли. Стария беше 1 към 1 с лоста на автомата като на А6 от 90те години.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    всичко е казано преди вековекраля е мъртъв да живее краляhttp://youtu.be/bDhpUBlxvLc
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Шефът на Ролс Ройс проста завижда на успехите на Бентли...Това са съвсем различни типове автомобили - Ролс-Ройс е лимузина за кралски особи, Бентли е спортен автомобил за богати хора от шоубизнеса и спорта!
  • #7
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е как да провери ВАГи-налчето, като времето му е заето да пише тАпи коментари и да цъка + и -!И без това доктора не му разрешава други неща да прави, за да не си натоварва крехката ВАГи-налска психика.
  • #6
    17 rate up comment 4 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Красавец!
  • #5
    11 rate up comment 8 rate down comment
    До последния ( преди 6 години )
    защо не провериш дали това бентли и още доста марки от концерна не ползват същата платформа и после да погледнеш дали Ролс и BMW ползват еднакви платформи?!
  • #4
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    УАУ!
  • #3
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много арна колица са направили . Бравас
  • #2
    9 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Наистина ВАГи краля е на колене, както си написал! :)))Да се знае за протокола, че само ВАГонетките, като теб си мечтаят за крале и кралици. Даже и Гоуфов клас си измислихте хахаха, смешковци!И кое е новото на това ВАГонче от статията. Гледам старото, ами то досущ, като новото. Някоя нова лайсна ли са сложили или са турили нови лети джанти?
  • #1
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Край разби ги всички.Краля е тук на колене!!!!!