IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot тества още по-малък SUV

Новият кросоувър ще се казва 1008 и ще излезе догидина

Peugeot тества още по-малък SUV

Не е тайна, че Peugeot, подобно на останалите производители, се стреми към увеличаване на броя на предлаганите SUV-модели. Доказателство за това са стартиралите тестове на нов субкомпактен кросоувър, който вероятно ще се казва 1008.

Peugeot тества още по-малък SUV

Снимка на прототипа се появи в изданието Carscoops, според което автомобилът ще се появи на пазара още догодина. Заснетата машина ползва каросерията на хебека 208, но в същото време ясно си личат увеличеният клирънс, разширените калници и по-големите гуми.

Очаква се моделът да се предлага с 3-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Кросоувърът ще бъде само със задвижване към предните колела, а система за задвижване на двете оси няма да се предлага дори като допълнителна опция.

Автомобилът ще се разположи под 2008 в моделната гама на френския производител. Очаква се той да бъде в основата на идентичен модел на Opel, който ще се появи около година по-късно.

Снимка: Carscoops

 

 

Тагове: suv peugeot 1008
0 от 500