IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Калната история на Caterham Seven (ВИДЕО)

Eдин от най-емблематичните роудстъри на новото време разкрива тайните си в този клип

Калната история на Caterham Seven (ВИДЕО)

Има една кола, която е силно подценявана, а същевременно е толкова известна, че с лекота би могла да се нареди до легенди като Volkswagen Beetle, Land Rover Defender, Mini Cooper и Ford Mustang. Нейната концепция е доста по-различна, като практичността е оставена на задeн план. И все пак, Lotus Seven е един от най-интересните модели на нашето време.

Калната история на Caterham Seven (ВИДЕО)


Години след появата на Lotus-a на пазара се появява неговия модерен наследник, наречен Caterham Seven. Най-просто казано, това е лек, простичък като конструкция роудстър, който англичаните, и не само, обожават. През годините той се доказа като чудесен избор за феновете на track day мероприятията, а както ще видите и от видеото по-долу, и от тези на офроуда.

Калната история на Caterham Seven (ВИДЕО)

Откъде обаче идва името Seven? Много просто, Lotus има модели One, Two, Three и така до Seven.

Калната история на Caterham Seven (ВИДЕО)

Преди няколко години, хората от XCAR решиха да разкажат историята на Lotus-ите, които предхождат легендарната „седмИца“. Благодарение на това тяхно желание, имаме възможността да гледаме този информативен и любопитен кратък филм, който ни разказва как се е стигнало дотук. Силно го препоръчваме.
 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    brian ( преди 6 години )
    xcar сега carfection са един супер екип. продукцията им е на много високо ниво!Клипа е добър, макар и доста стар!Лотуса/кейтърама е велик!