IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW направи спортно i3

Фейслифтът на електромобила бе показан седмици преди дебюта във Франкфурт

BMW направи спортно i3

BMW показа фейслифта на своя електрически модел i3 броени седмици преди официалния му дебют на автомобилния салон във Франкфурт. Най-интересната новост е спортната модификация i3s, която получава 184 конски сили и допълнителни 20 нютонметра към максималния въртящ момент. Тя ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

BMW направи спортно i3

i3s получава и снижено окачване, със специално разработени за модела амортисьори и анти-рол барове. Цялата кола ще стои с 10 мм по-ниско от стандартното i3, а следата й е разширена с 4 см. Системата за електронен контрол на сцеплението е настроена така, че да позволява "умерени и безопасни" дрифтове в завоите.

Общо за i3 новостите включват преработена предна престилка и LED светлини, заместили старите фарове за мъгла. Отзад промените са почти незабележими - малко по-подчертан контур около светлините. В каталога са включени два нови цвята, както и нови възможности за индивидуализиране на покрива и предния капак.

BMW направи спортно i3

Интериорът е почти без промяна и все така е създаден от екологични, рециклирани материали. Разликата е в новото поколение на мултимедийната система iDrive, която вече навсякъде върви с 10.25-инчов дисплей.

Най-важното за потенциалните клиенти е, че обсегът на автомобила с едно зареждане вече достига 300 километра (280 км за i3s версията). Зареждането също е станало по-бързо. Три часа в специалното стенно зарядно устройство на BMW дават 150 км обхват. И двете версии на автомобила могат да се поръчат и с т. нар. удължител на пробега - малък двигател с вътрешно горене, предназначен да дозарежда батериите.
 
BMW направи спортно i3

Тагове: bmw i3 i3s
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много спортна версия бре няма и половин секунда по-бърза от нормалната :D а дизайна на мен ми харесва и интериора е добър за класа си но няма смисъл да е електромобил ако беше с ДВГ по всяка вероятност щеше да е едновременно най-лек и най-икономичен с 1.5 литровия ДВГ 136коня на БМВ който на първа серия тежаща 1305кг вдига 100 за 8.5сек и харчи 5-5.4(за сравнение) ускорението най-вероятно щеше да е по-добро от спортната версия а разхода рекордно нисък за бензин и цената щеше да е по-адекватна
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Този допотопен немски *** е нищо пред Рено Зои лидера в Европа.Немският кошник е и по-грозен и по-скъп и с по-малък пробег а и по-бавен от спортната версия на Зои.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Ето какво казват германските потребители за Тесла: https://youtu.be/HOlzbE7xiKM
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Единственото предназначение на тая тухла е да злепоставя електромобилите за да може БМВ да си продава "премиум" таратайките с двигатели от трактори. Обаче швабите са си направили сметката без кръчмаря от Калифорния...
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По грозно от това надали има на земята. ФИАТ Мултипла е красота в сравнение с това "съвършенство на немския инженерен дизайн"
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако то на бош цапа и мирише. Плиткия мозък вярва че ще види синтетични горива.То и сега има, но що си купиш ли на 10 лева за литър бензин
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    чакай ти бош да пуснат синтетично гориво! чакай!освен някоя партенка да пуснат друго едва ли...
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кое му е спортното не разбрах само?да не казвам че на нещо не прилича като визия а цените като на лимузина висок клас.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много е зле тази табуретка. Изключително. Не само, че е супер грозна, но и е направена така, че немците да те брулят както искат. Колелетата не са стандартни. Правят се джанти само от бмв и гумите са специални и се правят само за тези джанти и този модел. Комплекта гуми и джанти 4-5 000 евро му беше цената.А самата цена на табуретката близо 50 000 е направо смущаваща да не кажа ***. Продажбите показват, че от бмв пак се изложиха в стремежа си да направят нещо модерно.
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубаво, леко е с фиброкарбона, но как може да е грозно като сапунерка. Фиат мултипла ако беше така разноцветна ще изглежда по-добре.