IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-красивото Maserati в историята?

От модела А6 GCS Berlinetta са оцелели само две коли

Това ли е най-красивото Maserati в историята?

През 1953 година Maserati и Pininfarina създават четири състезателни автомобила A6 GCS Berlinetta по поръчка на частен клиент – бизнесменът Гулиелмо Дей. Формите на колата са типични за 50-те години, но тези А6 имат някои особености – педалът на газта е в средата, а не вдясно, а за работата с лоста на скоростната кутия е необходима доста сила.

Това ли е най-красивото Maserati в историята?

От четирите сглобени автомобила до днес са оцелели само два, като единият от тях – този прекрасен червен екземпляр на снимките, се намира в музея „Панини” – домът на всички модели Maserati. А историята на този автомобил се развива типично по италиански. По-малко от годината след производството й, Дей, който е сред най-богатите сицилианци, катастрофира с колата и я праща в Maserati за ремонт.

Това ли е най-красивото Maserati в историята?

По-късно бизнесменът отказва да плати сметката за ремонта и автомобилът остава в компанията, след което колата е откупена от музея. При това в състоянието, в което тя е била подготвена за Дей – за следващото му състезание, като А6 се задвижва от 2-литров редови 6-цилиндров мотор и е днес може да спечели всеки конкурс, на който се яви.

Тагове: maserati maserati a6
0 от 500