IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри какъв ще бъде T-Roc R

Спортният кросоувър на немците ще получи турбомотор с 300 к.с.

Volkswagen разкри какъв ще бъде T-Roc R

Германската компания Volkswagen работи върху спортна версия на най-новия си кросоувър T-Roc, който бе представен само преди няколко дни. Това разкри пред изданието Autocar еди от членовете на съвета на директорите на производителя Франк Велш, който отговаря за техническото развитие.

Volkswagen разкри какъв ще бъде T-Roc R

Топ-мениджърът призна, че успехът на подобен автомобил не е гарантиран, но в компанията се надяват на това. Лично на Велш идеята за направата на подобен кросоувър много се харесва и затова той лично е наредил да бъде сглобен прототип за тестове.

„Смятам, че такъв автомобил би се търсил във Великобритания, например. Там интересът към „напомпани” хечбекове и комбита е много по-голям от други държави”, коментира Велш.

Ако Volkswagen T-Roc R бъде пуснат в производство, то той ще получи 2,0-литров бензинов мотор от семейството EA888, развиващ мощност от 300 к.с. При по-лекия Golf R двигателят разполага с 310 к.с., като в комбинация със 7-степенна роботизирана DSG-скоростна кутия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди.

Версия GTI за модела обаче не се предвижда, потвърди Уелс. В момента най-мощният VW T-Roc разполага със 190 к.с. – такава е мощността на 2,0-литровия TSI, както и на 2,0-литровия TDI, с които е оборудван моделът.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen t-roc
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най ми е смешна, такива с дръгели на по 15г да ми говорят за екология. Нема такъв смех...
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оууу, като ми почнете с ей тия "аз имам мисъл, ти нямаш, плоско мислене" дрън дрън.Знаем, че сте професори. Нали тука твой колега тва повтаря само.Сякаш тебе малко хора са те мачкали, щот ей така много ти знае устата. Било ли ти е за урок?И немските мошеници нямало да посмеят да лъжат. Японските мошеници - Митусубиши, Таката малко ли са лъгали ? от 25 години лъгали.Смешен.
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като се плати другите немски мошеници няма да посмеят да мамят така нагло. Ще бъде за урок! Не е далеч от мисълта, но трябва да е имаш!И не е нужно да си еко сектатнт, за да мислиш за здравето на децата си и на околните, както и за своето между впрочем. Ти обаче, както виждам си над тези неща.Типичен ВАг фен си! Плоското ти мислене и липсата на каквато и да е логика те издадоха. Типично за нискочелите фенове на селската марка.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така си се заинтересовал, че сякаш на теб ще ти изплащат нещо. Хората ако искат глобата ще си я платят на пук с цълти стотинки и ще им ги пратят с тирове. Да си ги броят после еко-сектантите дали са точно. Но тва теб кво те бърка ? Няква полза имаш ли ? Или пък като се плати, ще се прочисти въздуха ли ?
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още не са го изкарали и вече бълнуват за спортни версии от Фолк с Ваген.По малко инфо пущат какво ЩЕ правят и безмозъчните им фенове ще умрат от радост.А с дизелгейт какво стана? Кога ще плащат?Пак ли зад гърба на всички са се договорили?
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Бързо и здраво пипат от VW. Преди 2 седмици показваха само снимки с детайли, сега вече е пълно с подробни видеа, а ето, че вече е готова и идеята за спортна версия. Пишейки предния път, инкасирах минуси от емоционално обвързаните с марката, но ето, че интуицията ми не ме е излъгала. Това изглежда наистина ще стане Т-Рекса на голфовете.