IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел подписа за още три години с Ferrari

Скудерията запазва и двамата си пилоти

Фетел подписа за още три години с Ferrari

Себастиан Фетел остава за още три години във Ferrari, стана ясно на „Спа”, където този уикенд е Гран при на Белгия – първото състезание във Формула 1 след лятната пауза.

Фетел подписа за още три години с Ferrari

Подновяването на договора на 4-кратния световен шампион с италианския тим се очакваше от доста време, но до последно двете страни не можеха да се разберат колко да е срокът на новия контракт – Фетел искаше да подпише за 1 година, а от тима – да го ангажират за три. През седмицата Ferrari потвърди, че Кими Райконен остава в тима за още един сезон – до края на 2018.

С оглед на новината за Фетел, очаква се, че Mercedes ще потвърди Валтери Ботас в следващите дни, най-вероятно малко преди състезанието на „Монца”.

А забавянето на договора на Фетел е било и заради преговорите му с Mercedes. Те бяха потвърдени от неизпълнителния директор на световните шампиони Ники Лауда, който обаче обясни, че разговорите с германеца не са били особено продуктивни и са приключили малко след началото им.

След потвърждението на Фетел, на практика трите големи отбора във Формула 1 запазват пилотите си за следващия сезон, тъй като Дениъл Рикардо и Макс Верстапен остават в Red Bull. Вчера обаче на „Спа” се появи интересен слух за бъдещето на Фернандо Алонсо, чийто договор с McLaren изтича в края на този сезон.

Според германското списание auto motor und sport испанецът ще премине в Williams, ако окончателно се убеди, че McLaren и Honda не успеят да му предоставят автомобил, с който да печели победи и отново да се бори за световната титла.

Снимка: Ferrari

Тагове: ferrari
0 от 500