IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камионът на Tesla ще може да измине до 480 км с едно зареждане

Машината, снабдена с автономна система, ще бъде представена следващия месец

Камионът на Tesla ще може да измине до 480 км с едно зареждане

Прототипът на електрическия влекач на Tesla, който ще бъде представен следващия месец, ще може да изминава до 480 км с едно зареждане на батериите, предаде Reuters.
 

Камионът на Tesla ще може да измине до 480 км. с едно зареждане

Според главният изпълнителен директор на компанията - Илон Мъск, влекачът ще може да се справи с превози на къси разстояния от най-високия клас, разрешен по щатските пътища. Предприемачът изрази и надеждата си в бъдеще електрическите влекачи да се конкурират и с конвенционалните дизелови камиони, способни да изминат 1600 км. с един резервоар.

Изпълнителният директор на транспортния оператор Ryder System Inc - Скот Пери, сподели след среща с Мъск, че за момента от Tesla са съсредоточени върху голяма електрическа платформа, известна като „дневна кабина“. Характерното за нея е, че е проектирана именно за разстояния не повече от 500 км., което означава, че тя няма легло за нощувка, както при повечето влекачи.

До този момент Tesla не съобщава публично категорични данни за новия си проект, като например каква ще е цената на камиона и какъв би бил полезният товар. Въпреки това, Илон Мъск вече е провел срещи с потенциални купувачи, за да се обсъдят индивидуалните нужди за превозването на товари.

В днешно време приблизително 30% от превозите на товари с камиони се осъществяват именно с малогабаритни камиони и на къси разстояния. Това би означавало, че в бъдеще камионът на Tesla има реален шанс да се конкурира със сегашните дизелови влекачи.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До Пълни глупости ( преди 6 години )
    Ако мислиш че една батерия от минимум 500 киловата за този влекач ще можеш да заредиш на 80% за 40 мин си далече от истината само за сведение гордостта и върха на съществуващите в момента зарядни са с капацитет 170 киловата
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хах ... много си ми забавен ... ходи си слушай чалгата някъде
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При камионите батерията ще е с 4-5-6 пъти по-голям капацитет т.е. и времето за зареждане ще е 4-5-6 пъти по-дълго. А като си си купил камион за над 300.000 евро всяка секунда в която не се движи носи загуба, същото е и при самолетите.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Виж това видео тесла модел s се зарежда до 100% за час и десет минути, а не за половин чак както ти твърдиш: https://***.youtube.com/watch?v=IgAv8OM0hmk
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха поредната простотия на Мъск, тъй като на Тесла отново и се наложи да визма пари емитирайки облигации за да си покриват загубите, Мъск наду поредното балонче, че сега и камиони щял да прави. Ама транспортните фирми не са като тези с лакираните нокти, на последните като им кажеш, че спасяват планетата купувайки си тесла и са готови на всичко, при фирмите е друга бира. Тираджията долу в коментарите го е казал много точно. Балона се надува надува 2020 ще се спука и тогава ще гледаме голямошоу
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Тираджия ( преди 6 години )
    Приятел аз съм съсобственик във фирмата, за която карам. Раьрешено ни е да караме по 9 часа на ден като на всеки 4.5 часа има почивка 45 минути. С 480км преход(при незнайно какъв товар) ще си късметлия да запълниш първите 4.5 часа, а след това какво правим? Чакаме камиона да му се зареди батерията ли? А когато се обслужват поръчки на къси разстояния камионите са на пътя за по 16-18 часа на ден,сменят се шофьорите.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Тираджия ( преди 6 години )
    kурс* каква е тази дума глокс дори не знам
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Тираджия ( преди 6 години )
    Тези от тесла са пили газ май. Камионът ми е на 15 години дизел и с едно зареждане минавам спокойно 3000 километра. Никоя транспортна фирма няма да купи влекач, който след 400 километра ще е спрян за зареждане, което продължава с часове. Обслужвам предимно дълги като километраж доставки главно защото при късите се изисква невероятна скорост и точност. 10 минути забавяне при къс глокс и ти отива комисионната. Харесвам тесла но 480км пробег е смешно.
  • #2
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    500 км си е абсолютен смех за един влекач. Дизеловите минават над 3к км. Не му виждам цената, но мисля няма и там какво да се каже. Скъъппп
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    мечтай си ( преди 6 години )
    Електрификацията е абсолютен балон и скоро ще се разбере.Финансиран от неясни лобита, с неясни интереси като последното за тези мошеници е екологията.Тука квакащите,лакирани жабоци се опитват да създават настроения но не и мсе получава..