IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откритото BMW i8 ще е по-икономично от купето

Новата версия на спортния хибрид ще харчи точно 2 л/100 км

Откритото BMW i8 ще е по-икономично от купето

Компанията BMW публикува снимка на открития вариант на хибрида i8, който ще се появи на пазара догодина. Моделът преминава последни изпитания във Френските Алпи.

Откритото BMW i8 ще е по-икономично от купето

Засега германският производител не съобщава от какъв материал ще бъде направен поркривът на роудстъра i8. Прототипът на модела, която дебютира преди 5 години на автосалона в Пекин, бе оборудван с таван от полупрозрачен материал и със стъкло с вграден спойлер.

Пускането на подобен автомобил бе потвърдено от ръководството на компанията през миналата година. Купето BMW i8 разчита на бензинов турбомотор с обем 1,5 литра и 231 к.с., който работи в комбинация с електрически двигател със 131 к.с., комплект батерии и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Хибридът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч.

От BMW не съобщават дали за роудстъра ще бъдат правени промени по силовия агрегат, но все пак уточняват, че разходът на гориво при открития вариант ще бъде точно 2 л/100 км в смесен цикъл. За сравнение, купето харчи 2,1 л/100 км.

В Германия купето i8 се продава за 134 000 евро. Очакваме да видим колко ще струва роудстърът.

Снимка: BMW

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А тока от въздуха ли го лови колата или трябва сами да си сложим 15-20квтч на 100км.После електромобили не били еко,а хибрите са икономични щото не се брои електроенергията им.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, японците са света вода ненапита.
  • #3
    13 rate up comment 9 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    На всички ни е ясно как германците си мерят разхода на колите. Моята по книжка харчи 5л на 100км а в реални условия над 9л :-)
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сбогом Приус!
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Предназначението на роудстъра е да се кара със свален покрив! Нали така?Хайде замерете разхода без покрив и елате пак да се хвалите, че харчел по-малко гориво! Никакъв шанс! Сложете едно половин литър отгоре и сметката може да ви излезе вярна. Сложете и едно поне 2 л. още и ще получите реалният среден разход на колата, а не да ми мерите 100 км. със заредени батерии!