IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ariel прави електромобил с 1180 конски сили

Серийното производство на P40 стартира през 2020

Ariel прави електромобил с 1180 конски сили

Британската компания Ariel спечели сърцата на феновете на високите скорости и адреналина с болида Atom, а след това зарадва и почитателите на офроуда с Nomad, но сега се насочва към електромобилите. И както може да се очаква, Atom няма да предложи масов и скучен модел.

Ariel прави електромобил с 1180 конски сили

Според списание Autocar в Ariel подготвят хиперелектромобил с мощност 1180 конски сили, като моделът ще е с две места и задвижване 4х4. С оглед на слабостта на инженерите в компанията към ниското тегло, бъдещият модел ще е изключително динамичен – предполага се, че ускорението му от 0 до 96 км/ч ще става за едва 2,4 секунди. А електрическият Ariel ще покрива спринта от 0 до 160 км/ч за 3,8 секунди.

Серийното производство трябва да започне през 2020 година, като е предвидено на борда да има уникална турбина за удължаване на пробега на електромобила. Засега проектът носи работното име P40, а създаването на шасито и системата за задвижване са съвместна разработка на три компании, които ползват финансиране за част от проекта, идващо от британските власти.

Вече се знае, че P40 ще се задвижва от 4 електромотора, всеки с мощност 295 конски сили, които ще черпят енергия от батерия с капацитет 42 киловатчаса. Предполага се, че по-късно ще се появи версия на P40 с по-ниска мощност, само със задно предаване и батерия с 56 kWh.

Тагове: ariel
0 от 500