IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо никога не трябва да се оставя бутилка с вода в колата в жегите

При горещо време течността се превръща в лупа и може да предизвика пожар

Американец за малко не подпали собствения си автомобил, след като остави на една от седалките бутилка с вода. По време обедната си почивка мъжът минал край колата и установил, че в салона има дим.
  
  
Защо не трябва да се оставя бутилка с вода в колата в жегите (ВИДЕО)
  
 
След като отворил вратата, собственикът на колата усетил мирис на изгоряло и започнал да търси причини за случилото се. Обяснението се оказало съвсем просто - бутилка с вода, която в случая изиграла роля на лупа и подпалила една от седалките.
 
  

  
 
Оказва се, че в летните жеги опасност може да представлява и киселото мляко. Това установи друг собственик на автомобил, който забрави кофичката в машината си. И му се наложи да посети специална автомивка, където да отстранят щетите върху салона.
  
  
Защо не трябва да се оставя бутилка с вода в колата в жегите (ВИДЕО)


Снимка и видео: Facebook

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    На познати им изгоря апартамента от бутилка с вода на терасата.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За какво ти е лед, като можеш да го направиш без лед?!Празна найлонова торба е пълниш с вода и става също, като лупа. Ако имаш кутийка от бира/безалкохолно дъното и също може да запали огън. Явява се, като сферично огледало, което събира лъчите в сноп и в точната точка трябва да поставиш хартия и тя ще се запали. Има и др. подобни, но ще стане дълго да ти ги разкажа.