IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Colorado ZR2 се впуска в престижно офроуд състезание

Модифицираният пикап ще измине трасето от Лас Вегас до Рино

Chevrolet Colorado ZR2 се впуска в престижно офроуд състезание

Пикапът Chevrolet Colorado ZR2 ще вземе участие в офроуд състезанието General Tire Vegas от Рино до Лас Вегас, което е с дължина близо 950 км.

Chevrolet Colorado ZR2 ще се състезава в престижно офроуд съсезание (не е завършено)

За да бъде допуснат до надпреварата в съответния клас, Colorado ZR2 е оборудван с няколко допълнителни системи за безопасност, като ролбар, радиостанции и състезателни седалки с вградени предпазни колани. Добавени са също и състезателни предни фарове HiLites, GPS-навигация и резервоар с вместимост 166 литра, който да издържи суровите условия в пустинята.

В камиона е запазен стандартния 3,6-литров V6 двигател с 308 к.с. и 373 Нм въртящ момент. Той се комбинира с осемстепенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Запазени са и оригиналните DSSV-амортисьори, които все пак са леко преработени за състезанието.

Chevrolet Colorado ZR2 се впуска в престижно офроуд съсезание

Според концерна GM, участието на ZR2 в състезанието ще послужи като „изпитателна реклама“ на Chevrolet Performance и ще спомогне за разработването на нови аксесоари, които да се предлагат в стандартния модел.

Пилотът от Hall Racing - Чад Хал, който ще управлява състезателния пикап, сподели, че ZR2 е изграден на една от най-способните платформи, които тимът е използвал. Според Хал, технологиите като DSSV-амортисьори и заключващи се диференциални са ключови в дългите и тежки офроуд състезания.

Снимки: Chevrolet

0 от 500