IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилъри на Tesla забъркаха скандал с продажбите на Model 3

Търговците принуждавали клиентите да си купуват Model S или Model X, а не поръчания от тях нов електромобил

Дилъри на Tesla забъркаха скандал с продажбите на Model 3

Шефът на Tesla Motors - Илон Мъск, не скри жеанието си да „охлади” продажбите на новия седан Model 3, за да може да се запази интереса към по-скъпите и съответно носещи по-големи печалби Model S и Model X. Някои от дилърите на марката са приели нареждането на боса буквално и това доведе до сериозен скандал, съобщава Jalopnik.

Дилъри на Tesla забъркаха скандал с продажбите на Model 3

Според информацията, търговците буквално принуждавали клиенти, които вече са си поръчали Model 3, да си купят Model S. Изданието е получило голям брой оплаквания от граждани, които информирали, че дилърите ги съветвали да си вземат Model S75, тъй като той струва почти колкото Model 3. Това не е точно така, защото дори най-добре оборудваната „тройка” е с 20 000 долара по-евтина от S75.

Освен това продавачите заблуждавали, че при купуването на Model S клиентът ще може да получи федерална отстъпка от 7500 долара, но само до края на годината. По думите им, когато продажбите на автомобилите на Tesla надхвърлят 200 000 долара, отстъпката вече няма да важи. Почти всички анализатори и експерти обаче са категорични, че държавната субсидия ще се запази поне до средата на 2018 г.

Журналистите от Jalopnik са поискали обяснение от централата на Tesla, като оттам са ги уверили, че че одобряват подобно поведение от страна на дилърите. От компанията признават, че са получили голям брой жалби, като всяка от тях ще бъде разгледана. Изрично обаче бе подчертано, че продавачите на колите на Tesla не получават комисионни от сделките.

Снимка: Jalopnik

Тагове: tesla model 3
0 от 500