IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил за 13 000 долара предизвиква Tesla

Двама американци са убедени, че ще бият рекорда на Model S

Електромобил за 13 000 долара предизвиква Tesla

Двама любители на електромобилите са убедени, че са направили един от най-икономичните автомобили на планетата. Американците Ерик Лундгрен и Джеху Гарсия обявиха, че ще успеят да подобрят рекорда на Tesla Model S за най-голям преход с едно зареждане, съобщава CNBC.

BMW за 13 000 долара предизвиква Tesla

Ентусиастите са похарчили 13 000 долара, като за тази сума са превравили 20-годишно BMW 528i в електромобил, който са кръстили "Феникс". Около 90% от компонтентите по колата са от оригиналната кола, твърдят двамата американци, но отказват да разкрият технически подробности.

Лундгрен и Гарсия са категорични, че с "Феникс" ще успеят да подобрят постижението на италианнски фенове на Tesla, които в началото на август изминаха повече от 1000 км с Model S. Постижението им беше точно 1078 км, които им отнеха 29 часа и 98,4 кВт/м електричество. Средната скорост на италианците не е превишава 40 км/ч.

В същото време американците твъдят, че са успели да изминат 1203 км, като  през цялото време са седвижили по улиците на градове в Калифорния, като средната им скорост е била 83 км/ч. Двамата са готови да повторят постижението си и пред съответната комисия, за да може то официално да бъде признато за световен рекорд.



Снимка и видео: CNBC
 

Тагове: tesla model s bmw 528
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До фейк-а ( преди 6 години )
    Момко, в САЩ и в градовете има магистрали, където можеш да си караш с доста по-висока скорост от тези 83 км/ч!
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Прав си за количеството енергия. Аз субетивно смятам, че в статия иде реч за друго, обаче.Изминати километри с едно зареждане, като е напълно очевидно, че няма закачено ремарке с батерии, а регламентът за батериите въобще си остава неясен. По никакъв начин не става дума за стартова маса на колата, за коеф. челно съпротивление, за състоянието на ходовата част, за типа на ползвани батерии, теглото на водача :). Ерго, не е удачно въобще да се сравняват две коли, а тежеста е другаде.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    Те са изразходвали 165,8квч електроенергия, а Тесла 98,4. Ако Тесла беше изразходвала 165квч, щеше да измине 1078х1,67=1800кмНа тези рекорда е равносилен на това, някой да закачи едно ремарке с батерии на една Тесла и да започне да доказва нещо и да прави рекорди!
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Има известни условности в оценката на тази информация, има и някои неясни моменти. И въпреки това, има ли основание да се запитаме: ***.ната им на детайлите, това не изглежда да е тотална лъжа и дезинформация, а май е поредното зрънце, което ни показва, накъде духа вятърът и накъде трябва да отправим поглед?! Че бъдещено може да се окаже много по-близо от очакваното! Ако до този близък бъдещ момент не сме се самозатрили окончателно, което е напълно вероятна перспектива.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    еу ( преди 6 години )
    Ти наистина ли питаш тия неща... не знам дали изобщо да ти отговарям..Браво на момчетата. Много ясно че не е серийна и какво от това. Постига ли резултати? Могат ли да го повторят? Яки ли са? - Да, да и да. Евала!
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредната новина фейк.Как така през цялото време са се движили в калифорнийски градове и средната им скорост е 83 км/ч?!Нека някой ако може да обясни този феномен как става. Тази средна скорост дори и на извънградско трудно можеш да е постигнеш. Единствено магистрала, но там такива няма и максималната позволена скорост е доста по-ниска от тази в Европа.Да не говорим, че в спора са 2 различни коли. Едната е в серийно производство а другата гаражно.И защо всички с Тесла се мъчат да се сравняват
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трябва да се отбележе че това е просто черупка натъпкана с батерии 165квтч които нямат гаранция дори.Целна на човека е да покаже че електромобилите могат да са достъпни и да се използват рециклиращи материали.Този самият има такава фирма за рециклиране.