IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа нов SUV на водород

Безименният кросоувър разчита на агрегат, развиващ 163 к.с.

Hyundai показа нов SUV на водород

Корейският производител Hyundai представи предсериен вариант на нов SUV, задвижван с модородни клетки. Моделът ще се появи на пазара догодина, като все още не е ясно под какво име. На външен вид той повтаря до голяма степен концептуалния Hyundai FE Fuel Cell, който дебютира на автосалона в Женева тази пролет.

Hyundai показа нов SUV на водород

В салона на кросоувъра са поставени два големи екрана. Единият играе ролята на цифров приборен панел, а вторият представлява тъч-скрийн на мутимедийната система. На централната консола има огромен брой бутони, а скоростите се превключват с клавиши.

Автомобилът е оборудван с агрегат, задвижван от водородни елементи от четвърто поколение. Мощността е 163 к.с., като според представител на компанията системата е с 10% по-ефективна от тази на предлагания към момента на пазара Hyundai ix35 Fuel Cell. Пробегът с едно зареждане е около 580 км.

Hyundai показа нов SUV на водород

Новият водороден SUV е получил комплекс асистенти на водача, които ще бъдат разкрити по време на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас през пролетта на 2018 г. Тогава корейците ще съобщат и името на серийния модел.

Продажбите на модела ще стартират в началато на следващата година, като той първо ще се появи в Южна Корея, а след това в Европа и САЩ. Освен това автомобил Hyundai догодина ще представи електрическа версия на компактния кросоувър Kona, която ще изминава 390 км с едно зареждане.

Hyundai показа нов SUV на водород

В плановете на компанията за електрификация на гамата влизат още появата на модел на луксозния бранд Genesis, който ще е готов през 2021 г., както и още един електромобил на Hyundai. Той ще излезе през 2022 г. и ще има пробег от 500 км.

Снимки: Hyundai
 

Тагове: suv hyundai fe fuel
0 от 500