IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви цяла гама автономни коли за Олимпиадaта през 2020 г.

Най-вероятно моделите ще бъдат произвеждани под марката Lexus

Toyota готви цяла гама автономни коли за Олимпиадaта през 2020 г.

Компанията Toyota планира да разкрие нова автономна технология по време на Летните Олимпийски игри през 2020 г. в Токио. Според главният мениджър на отдела за разработки към японски производител - Кен Койбучи, голямото събитие и районъг около столицата са идеалната комбинация за провеждане на тестове на този тип автомобили.

Toyota готви цяла гама автономни коли за Олимпиадaта през 2020 г.

Пред изданието Automotive News, Койбучи отказа да разкрие повече подробности, но заяви, че използваните прототип ще могат да се появят като серийни автомобили веднага след Игрите. Твърде вероятно е, автономните коли на японския концерн да се предлагат на пазара под марката Lexus.

Японското правителство  вече поиска от производителя да картографира подробно пътищата и магистралите около столицата, на които ше бъде тествана бъдещата технология. В Toyota вече работят за създаването на специални карти, като за целта пътните отсечки трябва да бъдат снабдени със специални сензори.

Компанията усилено работи и върху ново поколение полуавтономни системи за управление, които се очаква да се появят при моделите на Toyota и Lexus още през 2018 г. Тогава трябва да бъде разкрита информация и за автономните автомобили на производителя.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтурските качества не ни ги преписвай на нас, момче.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А и манипулирането на гласуването до постовете говори и за това,че обичаш да се налагаш, не си толерантен,а това в комбинация с простотията води до досадна и тесноскроена личност. Решаваш,че нещо е така ,както на теб ти се иска и се опитваш да го налагаш на останалите.Детско поведение.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Уж щяха да са летящи оризища, сега щели да са автономни, утре ще си останат просто хибриди. Голяма работа са еййййй.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    ви го тура сан ( преди 6 години )
    Сега като плъзнат едни самоуправляеми кочини из улиците.. ххахахаха..аа ***..