IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

Моделчето прилича досущ на японския суперавтомобил и дори има отварящи се врати

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

Nissan GT-R е доста способен, но и доста скъп суперавтомобил, който повечето от нас вероятно никога няма да имат щастието да притежават. Все пак, един дизайнер има решение на този проблем. Не става въпрос за истинския автомобил, а за негов умален макет, конструиран от блокчета Lego.

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

Фирас Абу-Джабер е известен със своите проекти от Lego, базирани на автомобилни модели. От профила му в Flickr става ясно, че той се е занимавал със сглобяването на умалени модели на Lamborghini, Volkswagen, Bugatti, Rolls-Royce и много други. Така или иначе, последният му проект е базиран на Nissan GT-R Nismo и е също толкова впечатляващ.

Дизайнерът признава, че това е любимият му автомобил, което обяснява и защо той му е отделил повече време и е обърнал внимание дори на най-дребните детайли, сред които предната решетка, джантите и дори двигателния отсек, където е монтирана Lego версия на истинския двигател. Вътре дори има цялостен интериор.

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

Според специализирания сайт The Brothers Brick за стоповете са използвани червени зъбни колела от серията Lego Technic, а вратите и капаците се отварят, разкривайки още изненади. За съжаление това не е официален комплект за сглобяване на Lego, а просто творческо хрумване на дизайнера, което означава, че не можете да го купите просто така.

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

Ако все пак държите на истинската кола, трябва да приготвите 360 000 лева, колкото струва тя в България. Nissan GT-R Nismo се задвижва от 3.8-литров V6 двигател с два турбокомпресора и мощност от 600 к.с. и 652 Нм максимален въртящ момент. Цялата мощност достига до четирите колела с помощта на 6-скоростна трансмисия с два съединителя, която позволява постигането на ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.6 секунди, както и до максимална скорост от 315 км/ч.

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

Всички проекти на дизайнера можете да разгледате в
профила му във Flickr

Дизайнер построи Nissan GT-R Nismo от Lеgo

 

Тагове: nissan gt-r nismo lego
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този Лего модел на Годзила сигурно струва повече от колите, които карат плювачите по темата. Всъщност прювача е един и всички се го знаем. Надявам се да му е станало по-хубаво сега, като успя да се изходи по темата.Гроздето е кисело ВАГи. Даже детски модел на тази кола не можеш да си купиш и злобееш.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    rb ( преди 6 години )
    Много харесвам да чета коментарите на населението за gtr.Някак си тази кола винаги успява да събере злобата на обикновените и озлобени от живота хорица.Странно как го постига.....И по темата.Браво на човека.Gtr Nismo е страхотна,дори велика кола!А идеята с легото е супер свежа.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Голяма новина.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    и дори има отварящи се врати-------------------------------------Тази статия да не я е писал Боян Трингов от Казанлък? Той много обича отварящите се врати!ХАХАХАХАХА!
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Освен това, само така разни дошоваци ще могат да си го позволят!Налазваааай, Дошка!
  • #1
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бързата Дачия май така е по - красива.