IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се сбогува с Scirocco

Кросоувърът T-Roc заменя хечбека на поточната линия

Volkswagen се сбогува с Scirocco

Последните бройки на третото поколение на Volkswagen Scirocco ще бъдат произведени в завода Autoeuropa в Португалия до края на месеца, след което хечбекът ще отиде в историята, съобщиха от германския производител.

Volkswagen се сбогува с Scirocco

Автомобилът е изграден на петата генерация на VW Golf, като се произвежда от 2008 г. предимно за европейски пазар. Първоначално от Scirocco се продаваха по около 50 000 бройки годишно, но постепенно нещата тръгнаха стремително надолу. Така през 2016 г. резултатът бе 12 000 единици.

Наследник на Scirocco няма да има. Основните причини са намаляващият интерес към хечбек-модели с 3 врати, както и огромните разходи на Volkswagen за глоби по дизелгейт. Впрочем компанията спря производството на „напомпаната” R-версия с 280 к.с. още през март тази година.

Освен Scirocco в португалския завод се сглобяват само минивановете-близнаци Volkswagen Sharan и Seat Alhambra. Мястото на хечбека на конвейра ще заеме новия кросовуър WV T-Roc, който е изграден на базата на VW Polo. В компанията са убедени, че интересът към компактния SUV ще бъде в пъти по-голям отколкото към отиващия в историята Scirocco.

Volkswagen се сбогува с Scirocco

Скоро хечбекът ще бъде последван от още един модел – легендата Beetle, чието производство също ще бъде спряно.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen scirocco
0 от 500