IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki Ignis иска да е Hummer

Японците представиха концептуалния S-Urban

Suzuki Ignis иска да е Hummer

Японският производител Suzuki използва автосалона в Индонезия, за представи любопитна версия на компактния си хечбек Ignis. Тя се каза S-Urban и привлича внимание с екстремния си всъдеходен външен вид.

Suzuki Ignis иска да е Hummer

Изглежда създателите на този автомобили са се вдъхновявали от легендарния американския всъдеход Hummer. Сходството между двете машини е в предната и задната брони, светодиодните фарове, защитната плоскост под автомобила и решетката на радиатора. Каросерията е боядисана в ярко-оранжево – цвят, характерен за Hummer. Клирънсът, който при стандартния Ignis е 180 мм, също е увеличен, но не се споменава с колко.

Suzuki Ignis иска да е Hummer

Под капака на концептуалния модел обаче има скромен мотор. Това е атмосферен двигател с обем 1,2 литра, развиващ мощност от 83 к.с. Не се съобщава дали Ignis S-Urban е оборудван със система за задвижване на четирите колела, но при стандартния модел тя се предлага като опция, така че най-вероятно и при концепта е налице.

Suzuki Ignis иска да е Hummer

Появата на подобна версия на Ignis е много малко вероятна, тъй като серийният хечбек се справя отлично на пазара. Само за първите 6 месеца от годината от автомобила в Европа са продадени 21 900 бройки.

Снимки: Autoreview
 

Тагове: hummer suzuki ignis s-urban
0 от 500