IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредна финансова криза в Chrysler

През текущата година разходите на американската компания са с един милиард долара по-големи от приходите.

Поредна финансова криза в Chrysler



Според информации от американските медии, това е потвърдил и търговският директор на компанията Стив Лоундри, по време на свое изказване през изминалия уикенд.

Продажбите през 2007 г. са били 64 милиарда, а разходите са достигнали 65 милиарда долара. По мнението на експертите обаче, преструктурирането на концерна и процесът на закриване на голям брой работни места ще доведат до загуби, които значително ще надхвърлят сумата от един милиард долара.

Chrysler обаче едва ли ще направи всички данни достояние на обществеността. Като частна компания, те вече не са принудени да правят това. Chrysler имаше големи загуби и през първата половина на 2007 г., когато все още беше част от концерна Daimler.

Немският концерн продаде през лятото на тази година мажоритарния дял на Chrysler на американския инвеститор Cerberus, но задържа 20 % от акциите. В момента Chrysler съкращава десетки хиляди работни места. В следствие на кредитната криза, която се разрази на американския пазар, от Cerberus имат проблеми с рефинансирането на натрупаните кредитни задължения на Chrysler .
0 от 500