IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще стартира тестове на безпилотния си камион

Очаква се разрешително за провеждането на изпитанията в Невада

Tesla ще стартира тестове на безпилотния си камион

Американският производител на електрически автомобили Tesla планира да започне тестове на електрическия си автономен камион, съобщава агенция Reuters.

Tesla ще стартира тестове на безпилотния си камион

Кореспонденция между производителя и отдела за регистрация на превозни средства в Невада разкрива, че Tesla има намерения да проведе пробен тест. За целта ще бъдат използвани няколко камиона, като автопилотът ще позволи на машините да се движат в колона.

Освен в Невада компанията на Илон Мъск иска да получи разрешително и за стартиране на изпитания в още един щат - Калифорния, като предстои да подаде необходимите документи за получаване на разрешение.

От Tesla обявиха намерението за създаването на електрически влекач, движещ се на автопилот, още през миналата година. Според Мъск, подобен тип превозни средства ще спестят пари на фирмите за превози, като освен това са и по-безопасни.

Идеята на производителя на електромобили е тестовете да стартират още през септември. Властите в Невада обаче твърдят, че Tesla все още не е кандидатствала официално за получаване на разрешение. Кога ще стане това, не е ясно.

Снимка:Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500