IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra ще се предлага само с автоматик

За "роднината" BMW Z4 е предвидена и механична скоростна кутия

Toyota Supra ще се предлага само с автоматик

Новото поколение на Toyota Supra (на снимките), което японският производител разработва съвместно с BMW, ще се предлага само с автоматична скоростна кутия. Неговият роднина BMW Z4 на свой ред ще бъде достъпен и с механична трансмисия, съобщава изданието Motor1.

Toyota Supra ще се предлага само с автоматик

Според информацията на изданието, автоматичната трансмисия на Supra ще бъде производство на BMW. Вариант на японското купе с ръчни скорости не се предвиждат, тъй като основната част от неговото производство ще бъде насочена към пазара в САЩ. Там моделът ще се предлага с 4-и и 6-цилиндрови мотори, развиващи 248 и 335 к.с.

Очаква се под капака на бъдещото BMW Z4, което може да бъде прекръстено и на Z5 при излизането си на пазара, да бъдат поставени същите мотори. Баварският роудстър обаче ще бъде наличен и с механична скоростна кутия.

Не се изключва въдзможността и да бъдат направени спортни версии на двата автомобили. С купето на Toyota ще се заемат специалистите от ателието Toyota Gazoo Racing, докато баварският модел ще бъде поверен на експертите от М-подразделението на BMW.

Toyota Supra ще се предлага само с автоматик

Премиерата на серийната Toyota Supra вероятно ще се състои на автосалона в Токио в края на октомври, а на BMW Z4/Z5 – на изложението в Детройт през януари. Двата модела ще се произвеждат в завода на MagnaSteyr в Австрия от началото на 2018 г.

Снимки: Carscoops
 

Тагове: toyota supra bmw z4 z5
0 от 500