IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Karoq ще се продава и като Volkswagen

Кросоувърът с името Tharu е предназначен за Латинска Америка

Новата Skoda Karoq ще се продава и като Volkswagen

Концернът Volkswagen Group се готви да предложи на пазара в Южна Америка напълно нов кросоувър, като за целта е патентовал името Tharu. Според информациите, в разработката на модела активно участва и компанията Skoda.

Новата Skoda Karoq ще се продава и като Volkswagen

Кросоувърът ще бъде кръстен на един от народите, обитаващи Хималаите, съобщава изданието Auto Papo. Автомобилът ще се сглобява в Аржентина, като ще предлага висока проходимост. С цел намаляване на разходите всички основни компоненти и агрегати ще бъдат взети от новата Skoda Karoq.

Моделът ще бъде наличен само с един двигател - 1,5-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 150 к.с., и с редица системи, помагащи за намаляване на разхода на гориво. Това са турбина с променлива геометрия и система за деактивация на два от цилиндрите.

За VW Tharu ще се предлага единствено автоматична скоростна кутия, която ще замени традиционната за моделите на германския производител роботизирана DSG-трансмисия.  Няма да има и система за задвижване на четирите колела, тъй като в този регион кросоувърите с 4x4 не са особено популярни.

Новият кросоувър ще запълни дупката в моделната гама, която ще се образува след спирането на продажбите на бразилския пазар на новото поколение на Tiguan. Този модел ще продължи да се предлага само във версията със 7 места, докато новият T-Cross, изграден на базата на VW Polo е с твърде компактни размери.

Затова и  VW Tharu ще бъде ориентират към тези клиенти, за които T-Cross е твърде малък, а Tiguan - прекалено скъп. Моделът ще се появи та пазара едва през 2021 г.

Снимка: Skoda
 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Толкова ли нямат дизайнери тия, че правят толкова грозни коли като фолксваген. За това ги продават под едно име.Удариха дъното.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ей, ако не е Шкода, в тоя концерн една свястна кола няма да има. Добре че са чехите, да дърпат напред швабите, барем ФВ започнат да правят свестни коли, че от 1996 насам само *** бълват.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лачена турска Тойотка, произведена от бай Мюмюн от Диарбекир, назначен във фабриката в Адапазаръ!
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Друго си е лачена тойотка с климатик и кожа - лексус.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези успяха да направят двигател, турбо, трансмисия, окачване и електроника консуматив, а сега са направили възможността да караш немски "премиум" с емблема на Шкода или да си вземеш някоя по-лачена Шкода с емблема на двоен Keнeф. Велики са. Най-големите мошеници...
  • #1
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имаше един скеч където от конвейра излизаха еднакви коли и работника който лепи емблемите само бъркаше в различни кутии. Сега шегата стана реалност ;)