IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Соларният покрив на Tesla излизал по-евтино от обикновения

Компанията вече приема депозити за продукта, измислен лично от Илон Мъск

Соларният покрив на Tesla излизал по-евтино от обикновения

Докато цял свят се е втренчил в новия Model 3, Tesla тихомълком се подготвя да направи революция в електричеството за бита. Компанията потвърди официално, че новите й фотосоларни покривни конструкции ще струват по-евтино от обикновен покрив.

Соларният покрив на Tesla излизал по-евтино от обикновения

Tesla навлезе в този бизнес с покупката на 85% от капитала на Solar City миналата година, по изричната препоръка на главния си изпълнителен директор Илон Мъск. Самата Solar City бе създадена по идея на Мъск от двамата му братовчеди. Още при тази сделка предприемачът увери публиката, че компанията ще предложи на пазара толкова достъпни като цена соларни панели, че електричеството от тях ще идва едва ли не като бонус.

Сега Solar City най-сетне обяви цените и наистина те изглеждат по-изгодни от тези на конвенционалните покриви (поне в САЩ). Соларните панели струват 21.85 долара за квадратен фут, или около 233 долара за квадратен метър. Customer Reports пресмята, че нормален покрив на американска къща би струвал средно 65 000 долара. Строго погледнато, това не е по-евтино от керемидите, но ако добавите и произвежданото електричество, сметката излиза. Изданието пресмята, че с покрив от Solar City клиентите ще спестяват по 2000 долара годишно в продължение на 30 години.

Компанията действа със същия маркетингов похват като при автомобилите - в момента приема предварителни поръчки срещу депозит от 1000 долара. Онези клиенти, които се запишат и после размислят, си получават пълния депозит обратно.
 

Тагове: tesla solar city
0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Във времето може и да излезе по-евтино но първоначално е невъзможно. Поне 3 пъти е по скъп соларния панел на кв.м. отколкото керемидите. Да не говорим че има и други още по евтини варианти за покриване на къща.Все пак няма как да не кажем че соларния покрив е инвестиция която се възвръща докато другия покрив не. Ако собственика е готов първоначално да инвестира повече пари то те след време ще се възвърнат. Предполагам и със заем може да се изгради соларен покрив
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Това е бъдещето, свиквайте. Всяка иновативна технология в началото си, струва много и не е твърде ефективна. Ако нямаше технологична еволюция, още щяхме да орем с Белчо и Сивушка.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А като се добавят фотоволтаици на покрива колко става цената + конструкцията