IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Глоба от поне 10 млн. евро за Audi заради "Дизелгейт" в Германия

Прокуратурата в Мюнхен заведе ново дело срещу компанията

Глоба от поне 10 млн. евро за Audi заради

Властите в Германия могат да глобят компанията Audi, която е част от концерна Volkswagen, с 10 млн. евро, както и да поискат част от бъдещите приходи на производителя като част от споразумението за регулиране на последствията от скандала с манипулираните дизелови двигатели.

Глоба от поне 10 млн. евро за Audi заради

Както съобщава DW, прокуратурата в Мюнхен е образувала съдебно дело срещу Audi. То е допълнено към заведения по-рано иск срещу няколко сътрудници на компанията. Отделно се води и административно дело срещу ръководството на производителя от Инголщад.

Представител на Audi заяви, че в компанията са уведомени за заведеното ново дело и напълно сътрудничат на следствието. През първите 6 месеца от годината компанията е донесла около 1/3 от приходите на концерна Volkswagen, които са общо 8,9 млрд. евро. След разкритията за новото дело акциите на марката паднаха с 0,3% на борсата във Франкфурт.

Разследването срещу Volkswagen и Audi започна, след като бе установено, че концернът и неговата дъщерна компания дълго време са манипулирали нивата на вредни емисии на дизеловите си двигатели, а също така и са давали неверни сведения за техните стойности.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-жалката и смешна фирмичка в историята на автомобилостроенето. Оплели са се до ушите в измами, корупция и некадърност да развият една смислена технология. Това са немските "премиуми".
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те не само хАмериканците,а цял свят отказаха. Не, че някой се беше засилил де, но все пак. Дори бедните и скръндзави европейци любители на канцерогенната технология ще се откажат.
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щеше да е виц, ако не беше истина:Фолксваген, решавайки да научи американците да карат дизели, всъщност ги отказа завинаги от този вид двигатели.ПП. Ха. Ха. Ха.Очаквам с нетърпение да видя как ФВ ще учи хората да карат електромобили.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е проблемът в глобата, а в съсипаното реноме - там загубите ще бъдат милиарди.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Коя компания е за 700 млрд., че нещо не се сещам?Да не си включил в тази цифра всички немски автопроизводители.? Дори и да си ги включил пак нещо сметките не излизат. Може пък нулите нещо да си ги объркал. Намали ги!