IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi намалява броя на компактните си модели

Първата „жертва” ще стане версията с 3 врати на A3

Audi намалява броя на компактните си модели

Компанията Audi има намерение да намали броя на компактните модели, които предлага в гамата си. Първият автомобил, който ще стане „жертва” на предстоящата реорганизация, е версията на A3 с 3 врати, твърди Autocar.

Audi намалява броя на компактните си модели

Съкращаването на моделите с по-малки размери се налага заради намаляването на разходите, предизвикано от плащания на обезщетения по „дизелгейт”. Засега от Audi отказват да коментират ситуацията, както и плановете си по отношение на модела.

Твърди се, че компанията ще запази хечбека с 5 врати A3 Sportback в гамата си. Вероятно ще оцелее и седанът, но тривратият модел ще отстъпи мястото си на лифтбек с 5 врати, който ще излезе през 2018 г. Две години по-късно трябва да бъде готова и следващата генерация на модела.

В Инголщад са на мнение, че освен намаляване на разходите, появята на лифтбек с 5 врати ще попълни гамата на марката с автомобил, който да може да се конкурира с новото поколение на Mercedes-Benz A-Class.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a3
0 от 500