IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще прави коли и в Иран

Първите два модела местно производство ще бъдат Duster и Symbol

Renault ще прави коли и в Иран

Френският производител Renault, Оранизацията за промишлено строителство на Иран и местната компания Parto Negin Naseh подписаха договор за създаването на съвместно предпритие, което ще произвежда автомобили на марката за пазара в Иран. Това обявиха официално от прес-службата на Renault.

Renault ще прави коли и в Иран

В новата компанията французите ще получат 60%, като се предвижда годишно заводът да сглобява 150 000 автомобила. Той трябва да започне работа през 2018 г., като първи на конвейра ще бъдат качените моделите Symbol и Duster. Заводът ще бъде построен в град Саве на 120 км. от столицата Техеран.

Renault ще прави коли и в Иран

„Развитието на търговската мрежа на нашата марка ще укрепи позициите на Renault в Иран. Създаването на съвместно предприятие ще продължи стратегията, което следваме в тази държава, но в същото време ще открие и нови перспективи, тъй като това е един от най-бързо развиващите се автомобилни пазари в света”, коментира Стефан Мюлер, изпълнителен вицепрезидент на Group Renault.

Renault ще прави коли и в Иран

Експертите предвиждат, че през 2020 г. в Иран ще се продават около 2 млн. нови автомобила на година. Само преди месец Renault създаде подобно предприятие в Китай, където партньор на француите ще бъде местният холдинг Brilliance China Automotive Holdings Limited.

Снимки: Renault
 

Тагове: duster renault group symbol
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Щото ... ( преди 6 години )
    в Румънията гешефта се издига на ниво сватба между регионалния френски рено-меринджей и щерката на съответния министър!После едни работещи заводи се подаряват за 1? и т.н.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Рюссия ( преди 6 години )
    Интересно е , защо след падането на комунизма французите заобикалят България, все едно бягат като "девол от тамян"!:))))! В Румъния и на много други места направиха успешни производства.... Навремето Булгаррено е била кола с добро качество. Явно не е причината в техническата част, а някъде другаде! Мутризация, беззаконие и корупця - всеки бяга!!!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Россия ( преди 6 години )
    От Съветският съюз навремето са спуснали заповед да се спре прозводстто на Булгаррено!Всичко на всичко са направени 6540коли(1966-71).Някои казват, че франчулята се разсърдили заради износа, дето сме правии, но истината е , че руснаците е трябвло да си пласират комунистическите ръждиви щайги на незаслужено високи цени!
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до Русия ( преди 6 години )
    Ами ще ни пропуснат.Когато искаха да възродят Булгаррено паритята любима чакаше да й платят под масата, за да задвижи документите и хората се отказаха.Не беше отдавна, помнят какви мизерии са им правили БСП-то.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    "съюзниците" пак ни пропуснаха.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Иран правят коли от много време. Там дълги години беше произвеждано пежо 405 - една от най-добрите машини на пежо и еталон за пътно поведение за годините си.
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Е къде другаде!? ( преди 6 години )
    Освен в поредния бандустан - родно място на мосьо Гомн!