IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla

Като експерти тази компания ни превъзхожда, признава Херберт Дийс

Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla

Голямата заплаха за нас е Tesla, а не някой от производителите на стандартни автомоболи. Това призна в интервю за вътрешнокорпоративното издание Inside изпълнителният директор на Volkswagen – Херберт Дийс.

Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla

„В стария свят основните конкуренти на Volkswagen бяха Toyota, Hyundai и френските производители. В новия свят това е Tesla. Въпреки че е още млада компания, тя може успешно да спори с най-големите производители, които предлагат огромен брой модели и продават милиони коли годишно”, коментира Дийс.

Трябва да се отбележи, че през 2016 г. Volkswagen е продал близо 6 млн. нови автомобили, а Tesla едва 84 000. Въпреки огромната разлика в резултатите, Дийс е категоричен, че американският производител на електромобили има експерти и технологии, които Volkswagen не притежава.

„Около половината от инженерите на Tesla са експерти в създаването на програмно оборудване на автомобилите. Във Volkswagen липсват именно такива хора. Освен това компанията на Илон Мъск ни превъзхожда с мощните електрически мотори, технологиите за автономно придвижване, голямата си мрежа от зарядни станции и програмите за свързване на автомобилите с интернет”, допълни Дийс.

Шефът на Volkswagen бе категоричен, че компанията му ще съсредоточи усилия именно в тези направления, за да навакса изоставането си от Tesla. Любопитното е, че по-рано тази година именно Дийс заяви пред акционерите на компанията му: „Ние можем да направим всичко, което прави Tesla и ще успеем да ги задминем”.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: tesla volkswagen
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако тесла е голямата заплаха, то тези младежи са по-зле отколкото мислех. Да не говорим че в момента ФВ нямат пряк конглокент на тесла - големият им конглокент е в съвсем друга ниша. Нещо висшите мениджъри...
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе не е така бе.Питай фенчето на СОЦваген тука, той знае, че сте най-добрите в слънчевата система и , че Гоуф е краля
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам дали е по темата, ама скоро чух в автокъша клиент на Ваген да коментира с джамбазина: " Искам по - нова кола, ама най-добрите мотори 1,9TDI помпа-дюзата VW вече не ги слагат, ами слагат нек'ви комън-рейли . Да им --- мамата".
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    Ами ще се оправят някак.И Преди Съм Го Казвал. От Германците Само Бмв-то Се Усетих а, по на време. Сега ще изкарат модел с 400 и повече км пробег , това все пак е конглокенция.А на фау- в е, им пожелавам успех .
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Предлагат ли бензин ? Предлагат. Тогава какво мрънкате Вие купувате дизели, за това ги правят.
  • #5
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Според мен най-голямата заплаха за ВАГените са самите ВАГЕни! Те сами си правят мръсно и сами си рият на гърба, като магаретата. Ако някой може да закрие тази фабрика за лъжи, това са самите те. Най-мошеническата компания, подкрепяна от немското правителство трябва да се самозакрие! Това е тумор! Колкото повече си го гледаш и храниш, толкова повече той те изяжда отвътре...
  • #4
    11 rate up comment 22 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Всички ще се юрнат да правят елчета заради Тесла,ще видят,че няма интерес към този вид задвижване,ще минат 5-10г,ще им изпъкнат недостатъците,жегите ще продължават,ледниците ще се топят,псевдоеколозите ще изтъкнат,че метана от кравите е виновен,дайте да ги изтрепем и т.н.Мъск е яхнал метлата точно заради тези псевдоЕКОта,но Тесла не е Apple!
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Даа бе! Соцваген да изостава от Тесла?! Абсурд! С технологии от 1990-та, бухане на нафтичка в Хаудита и Гоуфове как е възможно!? :))) ПС: Това е все едно гледам как навремето Апъл започна да клати Нокиа изодзад докато фалираха:)))
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Неговите технологии са японски и китайски! *** и си вземи.
  • #1
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Българина не смята така, защото е много по запознат от Vw с нещата. Те и от Ауди миналата година си признаха че Тесла е направила всичко както трябва