IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Drive Thru връзка с Бог

Като на автокино или заведение за бързо хранене

Drive Thru връзка с Бог

Едва ли някой ще се учуди, ако му обясните, че сте си поръчали нещо за хапване без да слизате от колата си или пък, че сте се успели да намерите кино, където може да гледате филм отново докато сте зад волана. Но да останете насаме с Бог, без да слизате от колата си?

Drive Thru връзка с Бог

При това не става въпрос за някоя критична ситуация на пътя или нов скок в развитието на системите за свързаност. В Дейтън Бийч, Флорида има църква, която действа на принципа на автокиното – общувате със свещеника и висшите сили, докато си седите зад волана.

Църквата работи от 1953 г., но сега натрупа световна слава покрай документалния филм, посветен на нея, дело на режисьорката Лорън ДеФилипо. На пръв поглед изглежда странно, но тези, които редовно посещават drive thru църквата обясняват, че така никой не смущава молитвите им, както и моментите на размисъл.

Има и друга, много по-практична причина – така може да ходите на църква с домашните си любимци, стига те да не излизат от колата. А и е доста по-удобно да се молите така, отколкото да коленичите пред коравите дървени пейки в църквата, нали така?

Филмът на ДеФилипо привлече вниманието на The New York Times, а пред изданието тя обясни, че основната й идея е била, че понякога сами ограничаваме възможностите си да общуваме с околните. Дори когато търсим контакт с Бог.

0 от 500