IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Seat ще бъде кръстен на квартал в Барселона

Електрическият хечбек ще ползва платформата на Volkswagen и ще е готов през 2020 г.

Първият електромобил на Seat ще бъде кръстен на квартал в Барселона

Компанията Seat ще кръсти първи си сериен електромобил Born – в чест на един от най-новите и модерни квартали на Барселона. Името вече е патентовано от испанския производител, съобщава Autocar.

Първият електромобил на Seat ще бъде кръстен на квартал в Барселона

Педполага се, че Seat Born ще представлява компактен градски хечбек, чиито предвестник бе показан на Световното изложение в Барселона през февруари. Прототипът (на снимката) е изграден на основата на Volkswagen up! и Skoda Citigo, като разчита на електромотор с 81 к.с.

Концептуаният модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,3 секунди, а максималната му скорост достига 130 км/ч. Максималният пробег с едно зареждане на батериите е 160 км.

Серийният електромобил на Seat ще се появи най-рано през 2020 г. Той ще бъде изграден на новото модулно шаси MEB, разработена от концерна Volkswagen специално за автомобили на ток. Предполага се, че Born ще получи нови батерии, благодарение на които ще може да изминава до 500 км с едно зареждзане.

Снимка: Seat

Тагове: seat meb born
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    боц ( преди 6 години )
    барцилона е една безкрайна клоака, и нема нищо общо е "ЕКО", ако карат така след 20г. вече ще е невъзможно да се изчисти! само при споменаването на града мозъкът ми започва да възпроизвежда невъобразимите смръдни носещи се в там!
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Тия когато започнат да правят електромобили с 250 километра пробег, нормалните хора вече ще правят летящи чинии!
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Прототипът (на снимката) е изграден на основата на Volkswagen up! и Skoda Citigo, като разчита на електромотор с 81 к.с." - Не точно. Прототипът е изграден на базата на Seat Mii, който е технически близнак на въпросните два модела.