IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin привлече бивш инженер на Ferrari

Немецът Йорг Рос е работил и за тима на италианците във Формула 1

Aston Martin привлече бивш инженер на Ferrari

Британският производител Aston Martin обяви назначението на нов главен инженер, който ще отговаря за разработката на силовите агрегати на марката. Това е германецът Йорг Рос, работил преди това в Maserati и Ferrari, а също така и в заводския тим на италианците във Формула 1.

Aston Martin привлече бивш инженер на Ferrari

В двете италиански компании Рос е прекарал ощо 16 години, а кариерата си в автомобrлния бранш е стартирал при друг голям производител – Ford. На новото си работно място германецът ще ръководи процеса по разработка на мотори, скоростни кутии и хибридни системи.

Сред основните задачи на новия главен инженер на Aston Martin ще бъде създаването на силов агрегат за първия електрически модел на компанията -. RapidE, който трябва да дебютира след 2 години.

Все още не е ясно дали Рос ще бъде включен в проекта по направата на двигател за хиперколата Valkyrie, която Aston Martin разработва съвместно с техническия директор на Red Bull Racing - Ейдриън Нюи. Твърди се, че моторът на този атомобил ще бъде  създаден от фирмата Cosworth, а за компонентите на системата за рекуперация на енергия ще отговарят хърватите от Rimac.

Снимка: TheDrive

Тагове: aston martin
0 от 500