IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хирург показа какво се случва с черепа при непоставен предпазен колан

Операцията по възстановяване на пострадалата жена е отнела 8 часа

Хирург показа какво се случва с черепа при непоставен предпазен колан

Рентгенови снимки на жена, която е пострадала при пътно-транспортно произшествие в САЩ, тъй като не е носила предпазен колан, шокираха голям брой посетители в интернет. Те бяха качен на медицински сайт от хирург-офтамолог, който е искал да се похвали със свършената от него работа.

Хирург показа какво се случва с черепа при непоставен предпазен колан

Лекарят, чието име не се споменава, разкрива, че жената е постъпила в болницата с тежка черепно-мозъчна травма и с кръвоизлив в черепа. Освен това е имала сериозни наранявания на очите, както и редица счупвания на костите на лицето. Работата на хирургическия екип по отстраняване на пораженията е продължила повече от 8 часа.

По-късно снимките се появиха и в сайта Imgur.com, където за кратко време бяха видяни от над 700 000 души. Някои от тях останаха възмутени, като дори се опитаха да си представят как ще изглежда 24-годишното момиче след операцията. Те бяха успокоени от лекаря, който заяви, че жената се е възстановила напълно и изглежда отлично.

Хирургът обаче не пропусна да припомни, че предпазният колан неслучайно е задължителен, тъй като ако беше ползван от пострадалата девойка, щетите по нейното лице щяха да бъдат значително по-малко.

Снимка: Imgur.com

0 от 500