IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германец е новият главен дизайнер на Skoda

Оливер Стефани заменя напусналия в посока BMW Йозеф Кабан

Германец е новият главен дизайнер на Skoda

Германецът Оливер Стефани е новият главен дизайнер на Skoda, съобщиха от чешката компания. Той заменя на поста Йозеф Кабан, който по-рано тази година премина в BMW.

Германец е новият главен дизайнер на Skoda

Стефани започва работа във Volkswagen през 2002 г., като участва в направата на голяма част от новите модели на марката - up!, Polo, Jetta, Tiguan и последните версии на Golf. Негови са и голяма част от концептуалните автомобили на компанията, които излзязоха през последните 10 години.

„През последните няколко години дизайнът на Skoda бележи сериозно развитие и сега Оливер ще ни помогне да направи следващата крачка в тази посока. Той ще направи моделите ни по-емоционални и ще ги поведе към ерата на дигитализацията и електрификацията в автомобилостроенето”, коментира генералният директор на компанията Бернхард Майер

Стефани е завършил дизайн в Брауншвайг (Гер), след което е учил и Пасадена, Калифорния (САЩ). В продължение на 3 години работил в Европейския дизайнерски център в Ситджес (Исп).

Снимка: Conceptcars

Тагове: skoda
0 от 500