IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото лондонско такси бе оценено на 62 200 евро

Компанията Geely започна продажби на хибрида, който може да измине до 110 км само на ток

Новото лондонско такси бе оценено на 62 200 евро

Компанията LEVC, която е собственост на китайската фирма Geely, а по-рано се казваше London Taxi Corporation, започна да продава новия си хибриден автомобил TX. Той ще бъде бъде използван за такси в Лондон, като цената му е 55 599 паунда – около 62 200 евро, съобщава Autocar.

Новото лондонско такси бе оценено на 62 200 евро

Хибридът се появи още преди въвеждането на нови изисквания към лондонските „къбове”, както са популярни такситата в столицата на Великобритания. Те предвиждат избраният автомобил да има пробег само на електричество не по-малко от 30 мили (48 км).

Моделът LEVC TX отговаря на това условие. Той разчита на силов агрегат, в който влизат 1,3-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра, използван като генератор за зареждане на батериите, електрически двигател и комплект акумулатори.

Само на ток новото лондонско такси може да измине до 70 мили (110 км), а с пълни резервоар и акумулатор пробегът му е 400 мили (644 км). Батериите се зареждат напълно за 20 минути от система за свръхбързо пълнене, за 2 часа – от система за бързо пълнене или за 10 часа от стандартната електопреносна мрежа.

На външен вид автомобил напомня класическия Austin FX4, който се използва в Лондон от 1958 г. Хибридът има салон с 6 места – два реда по 3 седалки, разположени едни срещу други, както и багажник от лявата страна на шофьора. Предвиден е и специален достъп за инвалидна количка.

Снимка: Geely


 

Тагове: levc tx
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    BG citizen ( преди 6 години )
    Не са къбове, а кеб - от каляска. Обаче ние тук си превеждаме като в БЛИЦ - кой ти разбира?И друго - от тази по- неграмотна кола може би няма (ако изключим Северно корейските) мерцедеси 190 - ки. Ей, пишещите статии, хайде стегнете се малко и не пишете глупости!