IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1,3 млн. Ford Explorer са разследвани заради натравяне на шофьорите им

Властите в САЩ вече са получили 270 жалби от пострадали, има и 3 катастрофи

Над 1,3 млн. Ford Explorer са разследвани заради натравяне на шофьорите им

Националната администрация за безопасно движение по пътищата на САЩ (NHTSA) е започнала разследване за потенциално отравяне на шофьори, причинено от неизправност в техния Ford Explorer. В агенцията са получени 270 жалби, като се твърди, че има и 3 катастрофи заради проникнал в кабината на превозните средства въглероден окис, съобщава Reuters.

Над 1,3 млн. Ford Explorer са разследвани заради натравяне на шофьорите им

Първоначалното разследване е засегнало 638 000 автомобила от модела, а сега от NHTSA са наредили да бъдат извършен и така наречения "инженерен анализ". Той ще задължи Ford да провери тези и още толкова на брой автомобили. От компанията вече признаха, че съществува "някакъв проблем, с който ще може да се справят без чужда помощ".

Иизтичане на въглероден окис е установено в 40 автомобила, принадлежащи на полицията в Остин, щата Тексас. Те вече са изтеглени от употреба, но 6-има служители на реда са постъпили в болница с натравяне именно с въглероден окис. Пострадалите се оплакват от главоболие и гадене, като някои дори са загубили съзнание.

До момента в NHTSA нямат категорични доказателства в подкрепа на твърдението, че някоя от катастрофите се дължи именно на отравяне с въглероден окис. Затова е засега агенцията не е обявила сервизна акция, но медиите в САЩ вече препоръчаха на шофьорите на Ford Explorer да ги карат с отворени прозорци.

Снимка: Ford

Тагове: nhtsa ford explorer
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Нали ви казах,че тия произвеждат допотопни коли.Колко десетки милиарда глоба ще има?
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи, когато пишат нещо лошо за немските каруци е от измислени вестници, а когато ги възхваляват вестниците стават изведнъж най-най-реномираните.Май, май нещо си противоречиш !
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    U2 ( преди 6 години )
    Това Ford е най-измислената фирма за всички времена! Толкова да са ми отвратителни, че губя интерес още като чуя името на фирмата! За мен тази фирма е олицетворението на най-долнопробното качество и на автомобилната посредственост.
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    F O R D Go Further
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    двоен стандарт ( преди 6 години )
    Когато става въпрос за нески автомобили се стоварва цялата сила на закона.Но когато стане въпрос за х'американските *** - нищо. И до момента не разбрахме какво стана с няколкото милиона/или десетки милиона/автомобили на ГМ,при който производителят е КРИЛ смъртоносен дефект с ключа на запалването,нито какво стана с над 1.3 млн автомобили на ФСА с открит манипулиращ софтуер,ясно е,че нищо няма да последва и за Форд.Но ФВ,БМВ И Даймлер ще скъсат от глоби!Проблемите с Таката даже са забравени!
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Точно така, сега да видим дали американските адвокати, които съдят немците, ще си размърдат дебелите МакДоналдски *** и дали ще направят нещо по въпроса.САЩ е пълен провал, автомобилите им след 70-те са пълен провал, цялата нация е един провал с малки изключения...
  • #1
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те ВАГ имат опит с тези неща. Преди няколко години не кой да е, а китайците им върнаха колите, защото бяха с асфалт вътре. Премиумите от светата троица немска и те бяха в кюпа. Те за това са премиуми, заради асфалта вътре. Форд поне са бюджетна компания. Не е приемливо да стават подобни неща, но някак си по-върви на бюджетните отколкото на тези с претенции за премиум.