IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abt Motorsport доработи Audi AS5

Abt Motorsports са една от големите тюнингови фирми в Германия, като наред с доработката на автомобили и производството на части за тях, те са и един от спонсорите на състезанията от серия DTM.

Abt Motorsport доработи Audi AS5
Това им позволява когато се заемат с аеродинамиката и мощността на доработваните автомобили да постигат наистина добри резултати. 


Това се вижда и при Abt Audi AS5. Колата е получила нов вид и значително по-висока мощност. Турбодизеловият двигател с обем 3.0 литра вече предлага 300 к.с. вместо 240 к.с. както е при стандартната версия. Максималният въртящ момент е 600Nm достъпен още от 2 400 об/мин. 

Повишената мощност идва от електронен тюнинг на двигателя и от нова турбина Abt Power S. Максималната скорост е 264 км/час. Ускорението на автомобила от място до 100 км/час е за 5.3 секунди, доста впечатляващо постижение за дизелов автомобил. За да отговорят на високата мощност и новата максимална скорост, специалистите от Abt променят изцяло и окачването и спирачната система, където виждаме спирачни дискове с диаметър 380mm. 


Във външния вид прави впечатление използването на два цвята лак и появата на заден спойлер. Джантите са BR с размер 20 цола. В интериора се вижда нов волан на Abt и кожен салон.
0 от 500